Dřevěnice dýchá volejbalem už více než 60 let

V Dřevěnici dnes vyvrcholí 61. ročník tradičního volejbalového turnaje. Na programu je turnaj smíšených družstev a ‚Open turnaj‘, kterého se mohou zúčastnit jak profesionálové, tak ryzí amatéři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalová Dřevěnice

Volejbalová Dřevěnice | Foto: www. volejbalovadrevenice.cz

„Oba turnaje už začaly, v mixech hrají většinou čtyři muži a dvě ženy, odstartoval už i otevřený turnaj, takže se tady v Dřevěnici zaplnilo všech deset antukových kurtů,“ říká přímo z Dřevěnice redaktor Radiožurnálu Petr Kadeřábek.

Legendární turnaj, který se hraje po dva srpnové víkendy, stále láká obrovské množství volejbalistů všech výkonnostních úrovní. Letošních soubojů se zúčastnilo na 250 týmů.

Přehrát

00:00 / 00:00

K atmosféře přispívá i spaní pod stanem hned vedle kurtů a také trošku oslavení úspěchu či neúspěchu se svými spoluhráči nebo protihráči, říká Petr Kadeřábek

„Je tady taková pohoda. I jako aktivní hráč jsem se vždycky na tento turnaj těšil, protože Dřevěnice sama dýchá historií a je nádherné si na zdejších kurtech zahrát. Začínalo se na dvou, třech, dnes je v areálu deset antukových kurtů,“ přibližuje atmosféru Kadeřábek.

Všechno organizuje parta nadšenců, která je po celé roky stejná. Dodnes se na organizaci turnaje podílejí i tací, kteří jako hráči zažili první ročník turnaje a zvládají to výborně.

„K atmosféře přispívá i spaní pod stanem hned vedle kurtů a také trošku oslavení úspěchu či neúspěchu se svými spoluhráči nebo protihráči. Prostě Dřevěnice dýchá už více než 60 let volejbalem,“ uzavírá Petr Kadeřábek.

Vladimír Kroc, Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme