V části Prahy 6 tekla několik dní závadná voda. Lidé o tom často nevěděli

Obyvatelé patnácti domů v pražských Dejvicích pili závadnou vodu. Někteří se přiotrávili - trpěli nevolností a průjmy. Mohla za to nedávná havárie vodovodu. Voda přiváděná do některých ulic totiž vykazovala známky kontaminace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodovodní kohoutek

Vodovodní kohoutek | Foto: Fotobanka stock.xchng, Lance Hancock

Pražské vodovody a kanalizace sice na dveře domů vyvěsily upozornění o kontaminaci, radnici městské části ale neinformovaly. Ta se kvůli tomu zlobí.

Mluvčí vodovodů a kanalizací Marcela Dvořáková ale tvrdí, že to nebyla jejich povinnost. Šlo prý o malou oblast.

„Městské části vždy informujeme při velkých haváriích a velkých krizových situacích. V této oblasti šlo o 15 domů, které jsme velmi podrobně informovali – na všech domech byly vylepeny letáky s podrobnými informacemi, potom jsme lidem rozeslali i SMS zprávy,“ řekla Dvořáková.

Praha 6 se podle mluvčího Adama Halmošiho o všem dozvěděla až z médií.

„Pražské vodovody a kanalizace se hájí tím, že ze zákona úplně nemají tu povinnost. Na druhou stranu, u takto závažné věci by asi bylo dobré, abychom to věděli a abychom případně mohli i sami po svých infokanálech tu informaci rozšířit," reagoval Halmoši.

Podle aktuálních rozborů je už voda na většině míst v pořádku. Cisterna ještě pro jistotu zůstala v Božkově ulici.

Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme