Do finálových bojů se na úvod plaveckého ME probojovali Micka i Závadová

Hned v úvodní den bazénových soutěží se na mistrovství Evropy zapojí dva čeští plavci do bojů o medaile. Pátým časem postoupil do finále čtyřstovky kraulař Jan Micka. Třetí byla na stejné trati polohovým způsobem Barbora Závadová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavecká naděje Jan Micka

Česká plavecká naděje Jan Micka | Foto: Michal Jurman

Pro Micku bude nejhůře 8. místo na seniorské scéně životním úspěchem a s tímto vědomím se také maximálně vydal v boji o finále.

„Měl jsem strach, že mě diskvalifikují, protože jsem se pohnul na startu. Říkal jsem si, že to je v háji, tak jsem to aspoň zkusil. Vše jsem poctivě podřídil tomu, abych se do finále dostal. Pak už mi bude jedno, jestli v něm doplavu poslední,“ řekl Radiožurnálu.

Závadové se po dvou letech podařilo zaplavat čas pod 4 minuty a 40 vteřin, a přestože do finále postoupila jako třetí, tak si nemyslí, že by v Berlíně mohla obhájit bronzovou medaili z posledního šampionátu v roce 2012.

„V rozplavbě jsem sice skončila druhá, ale favoritka Angličanka Willmottová to brala z lehčího rázu. Já jsem nemohla a vůbec jsem nevěděla, jak na tom jsem, tak jsem do toho musela šlapat. Pořád platí, že obhájit bronz bude těžké. Maximálně spokojená budu s pátým místem,“ předesílá ostravská plavkyně.

Do semifinále znakařské dvoustovky postoupila bez problémů sedmým časem Simona Baumrtová.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme