Iniciátoři brněnského referenda o poloze nádraží podali žalobu na magistrát

Referendem o budoucí poloze brněnského nádraží se bude zabývat krajský soud. Jeho iniciátoři dnes oznámili, že podali žalobu na postup úředníků magistrátu. Ti návrh na vyhlášení hlasování označili za nedostatečný a vrátili ho k doplnění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát města Brna - detail označení budovy

Magistrát města Brna - detail označení budovy | Foto: Vladan Dokoupil

Úředníci brněnského magistrátu zpochybnili platnost více než čtvrtiny podpisů. Navíc tvrdí, že iniciátoři hlasování nevyčíslili dostatečně náklady, které by Brnu v případě platného referenda vznikly.

Advokát Pavel Uhl, který zastupuje petiční výbor, podal žalobu proti oběma námitkám magistrátu. Právník žádá, aby hlasování vyhlásil soud.

Spor o polohu brněnského nádraží se táhne dlouho, Brňané o něm hlasovali už v roce 2004. Většina hlasujících se tehdy vyslovila pro modernizaci nádraží ve stávající poloze. Referendum ale nebylo podle tehdejších zákonů závazné.

Zuzana Plíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme