Bundesliga je nejlepší na světě, říkají berlínští fanoušci

Fotbaloví fanoušci se v Německu dočkali. Po dlouhých oslavách titulu pro mistry světa začala Bundesliga. Berlínská Hertha před skvělou kulisou remizovala s Brémami 2:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Choreo fanoušků Herthy Berlín v 1. kole Bundesligy

Choreo fanoušků Herthy Berlín v 1. kole Bundesligy | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Fandím Hertě od mala, prakticky od doby, kdy jsem nějak začal vnímat svět. Mohlo mi být 6 let, když jsem tady byl poprvé na fotbale a vydrželo mi to. Teď jsem tu naopak s dětmi já,“ vzpomíná jeden z berlínských fanoušků.

Před Olympijským stadionem, kde hraje Hertha Berlín své domácí zápasy, bylo úplně plno už hodinu a půl před zápasem. Fanoušci čekali v několikametrových frontách na lístky, z nichž ty nejdražší stojí 70 eur.

První kolo rozhodně nenabídlo opatrný fotbal. Domácí Hertha vedla po dvou Schieberových gólech už 2:0, Brémy ale dokázaly během pěti minut vyrovnat a získaly bod.

Přehrát

00:00 / 00:00

1. zápas Herthy Berlín v nové sezoně navštívil reportér ČRo František Kuna

I přes ztrátu bodů je fotbal v hlavním městě Německa velmi populární. „Fotbal je samozřejmě číslo jedna odjakživa tady v Berlíně, pak je dlouhá mezera a pak teprve další sporty. Házená, basketbal, hokej.“

Na druhém konci města přitom v tu samou dobu bojovali němečtí plavci o medaile z domácího mistrovství Evropy v plavání.

„Hraje se tu skvělý fotbal a je tu obrovská konkurence. Každý zápas je zajímavý, proto je Bundesliga nejlepší na světě,“ hodnotí divák prvního kola německé fotbalové soutěže.

Olympijský stadion v Berlíně | Foto: František Kuna

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme