Některé dráhy mají výhodu, všiml si Ondřej Synek. Rozjížďku na MS vyhrál

Elitní čeští skifaři Mirka Knapková a Ondřej Synek postoupili na mistrovství světa ve veslování do čtvrtfinále. Oba bez větších potíží vstoupili do šampionátu v Amsterdamu vítězstvím v rozjížďkách. Ondřeji Synkovi se také podařilo ušetřit síly do dalších bojů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spokojený Ondřej Synek na olympijském kanálu po svém semifinálovém vítězství

Spokojený Ondřej Synek na olympijském kanálu po svém semifinálovém vítězství | Foto: Michal Jurman

„Rozjížďka není nikdy rutina. I slabší soupeři se snaží postoupit z lepších míst, aby se dostali do čtvrtfinále nebo semifinále a jezdí naplno. Občas prohání i ty nejlepší,“ vidí zrádnost vyřazovacích jízd skifař Ondřej Synek.

„Hlavní je postoupit, nejlépe z prvního místa, abych měl co nejvýhodnější pozici pro další závody. Pokud to jde, tak i vyhrát s náskokem, abych dokázal pošetřit síly.“

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Synkem mluvil po rozjížďce reportér ČRo Mirko Vasić

Na nizozemském kanálu nevládly ideální povětrnostní podmínky. „Foukalo to a byly vlny. V první dráze fouká trošku méně než v šesté. Ukazuje se, že když foukne z boku, jsou některé dráhy znevýhodněné,“ všiml si jednatřicetiletý veslař.

Po závodě se český závodník bavil i se svým konkurentem Mahé Drysdalem. „Ptal jsem se ho, jestli nehodil tlamu na kole, protože se mu vždy něco stane. Říkal, že ne, tak jsem mu odpověděl, že ho nahradil můj trenér, který se zranil ve čtvrtek,“ vrací se k problémům Milana Dolečka Ondřej Synek.

Vedle Ondřeje Synka si zajistili čtvrtfinále také Mirka Knapková a dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník. Do semifinále postoupila dvojka bez kormidelnice ve složení Kateřina Kopecká, Martina Stillerová.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme