V Brně začíná motocyklová Velká cena, v pohotovosti je asi 1000 policistů

Motocyklová Velká cena České republiky v Brně ode dneška zaměstná i jihomoravské policisty. Tak jako v předchozích letech dohlédnou na bezpečnost v okolí automotodromu i centru města, na starost mají také koordinaci dopravy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká cena Brna - ilustrační foto

Velká cena Brna - ilustrační foto | Foto: Vladan Dokoupil

„V rámci standardního opatření se za tři dny protočí zhruba 1000 policistů ve výkonu služby, z toho jen dopravní služba čítá zhruba 250 policistů,“ řekl šéf jihomoravských policistů Leoš Tržil.

Na pořádek v Brně i v okolí Masaryková okruhu dohlédnou také strážníci městské policie. Letos jejich tiskové oddělení nabídne na webových stránkách i speciální online zpravodajství.

„Budou dostupné veškeré informace, které se v průběhu toho opatření vyskytnou. Tyto informace budeme samozřejmě dostávat i od Policie ČR,“ doplnil náměstek ředitele brněnských strážníků Karel Krainer.

V pohotovosti bude kvůli monitorování terénu letecká služba a také cizinecká policie, protože se v minulosti stávalo, že někteří zahraniční návštěvníci v Brně například ztratili doklady. V kempech budou dohlížet na bezpečnost příslušníci pořádkové policie.

Podle odhadu by v okolí Masarykova okruhu mohlo parkovat zhruba 20 tisíc aut, pro která budou připravena velká parkoviště. Tradičně Střelnice, Pod vysokým napětím, nebo v Ostrovačicích. Lidé mohou zkrátka využít veškeré parkovací plochy jako v loňském roce,“ upozornil Leoš Tržil.

„I s tím, že není využíváno velké pole v Žebětíně a doporučuji všem řidičům a návštěvníkům, aby věnovali pozornost dopravnímu zpravodajství, podívali se i mapky, které budou na našich stránkách a budou i na stránkách automotodromu, kde jsou parkovací plochy pro které typy vozidel, protože zvlášť se budou parkovat osobní vozy, zvlášť motocykly a samozřejmě zvlášť autobusy.“

Velká cena motocyklů | Foto: Česká televize

Na závody autobusem

I tentokrát myslel brněnský dopravní podnik na ty, kteří chtějí nechat auto doma, ostatně i pořadatelé to vřele doporučují.

Na Masarykův okruh a zpět bude jezdit autobusová linka číslo 400, dnes v půlhodinových intervalech, o víkendu ve špičce i po několika málo minutách.

Výchozí stanice je Mendlovo náměstí, připomíná Jan Seitl z Dopravního podniku města Brna:

„Na trase je ještě dalších pět zastávek, takže na okraji Brna, sídlištích i přilehlých městských částech i těch obcích, které jsou před automotodromem. A doprava na autobusové lince 400 i autobusové lince, která bude kolovat kolem automotodromu, tak na obou těchto linkách je doprava bezplatná.“

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů | Foto: Michal Jindra

mkp, Zuzana Plíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme