Provoz v Hradci Králové ovlivní další dopravní omezení

Až do konce srpna musí řidiči v Hradci Králové počítat se zdržením a dopravními komplikacemi. K uzavírkám a opravám, které trvají už od začátku prázdnin, se teď nově přidalo další omezení. Silničáři začali s obnovou vodorovného značení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dopravní omezení

dopravní omezení | Foto: Alena Palečková

Kvůli opravám vodorovného značení musí řidiči počítat se zdržením v podstatě na celém městském okruhu a také v přilehlých ulicích, které na městský okruh navazují. Konkrétně jsou to ulice Dvořákova, Koutníkova a Víta Nejedlého.

Silničáři budou pracovat za plného provozu, čas od času ale bude doprava zúžena pouze do jednoho jízdního pruhu nebo bude snížena rychlost. V krajních případech se může stát i to, že budou vypnuty semafory na křižovatkách. To by se ale mělo být pouze o víkendech, tedy v době, kdy není tak silný provoz.

Řidiči se v opravovaných úsecích zdrží hlavně v největších dopravních špičkách, to znamená ráno po sedmé hodině a pak odpoledne kolem 16. hodiny. To může být zdržení podle odhadů policie dlouhé i deset a více minut.

Doporučení je tak následující: pokud člověk spěchá, měl by raději jet jinudy. Na místě, kde silničáři nové pruhy dělají, je pak důležité dodržovat a respektovat přechodné značky, popřípadě pokyny pracovníků. Podle zkušeností policie to bohužel lidé ne vždy dělají.

Dosud uzavírky dopravní problémy nepůsobí

Léto je každoročně obdobím oprav a to letošní léto je v Hradci Králové v tomto ohledu doslova rekordní.

„Do konce srpna probíhá také uzavírka lokality U Husa v Malšovicích, dále do poloviny října bude uzavřena část Jižní ulice na Slezském předměstí, kde se staví kanalizace,“ vyjmenovává Lenka Burýšková z královéhradecké policie.

„Nějaká omezení probíhají v Kuklenách, kde je do konce září uzavřena frekventovaná ulice Za Škodovkou, důvodem je rekonstrukce horkovodu. A kousek dál v Kuklenách trvá i omezení na mostě přes labský náhon kvůli jeho havarijnímu stavu,“ dodává.

Do konce listopadu je navíc částečně uzavřený most přes Orlici na městském okruhu u Všesportovního stadionu a také je úplně uzavřena křižovatka ulic Mostecká a Československé armády. Řidiči by proto v Hradci Králové opravdu měli být trpěliví. Žádné velké problémy ale zatím současné uzavírky v krajském městě nezpůsobily.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme