Růžička pozval na reprezentační kemp mladé gólmany, počítá s Francouzem

Hokejová reprezentace má za sebou úvodní trénink druhého letního kempu. Tentokrát pozval trenér Vladimír Růžička třiadvacítku hráčů do Rokycan. Bedlivě bude sledovat také trojlístek gólmanů Matěje Machovského, Dominka Furcha a Šimona Hrubce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička na reprezentačním kempu v Rokycanech

Vladimír Růžička na reprezentačním kempu v Rokycanech | Zdroj: ČTK

„Jsou to další gólmani, které budeme sledovat, ale pokud bude mít dobrou formu Francouz, který je na řadě s tím, aby dostal šanci, tak bych chtěl, aby jel na Karjala Cup,“ říká s přímostí sobě vlastní kouč národního týmu Vladimír Růžička.

Litvínovského Pavla Francouze si otestoval společně s Liborem Kašíkem a Tomášem Závorkou během předchozího kempu z pražském Edenu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reprezentační kemp Rokycanech navštívil reportér ČRo Jan Markup

„Pořád jezdil jako trojka a chtěl bych ho vidět. Uvidím, jak na tom bude s formou a zdravotně. Pokud bude všechno v pořádku, budu chtít, aby ve Finsku chytal minimálně dva zápasy,“ řekl kouč národního týmu na adresu Pavla Francouze.

O svoji šanci se bude prát také Dominik Furch. Ten je překvapivě vůbec prvním a také jediným slávistou, kterého Vladimír Růžička na letní kemp pozval.

„Dominik má poměrně dobré výsledky a poslední sezona pro něj byla výborná. Neřeším, odkud kdo je, je to pro všechny otevřené.“

Furch se se Slavií veze na nevídané vítězné vlně - v přípravě ještě Pražané ani jednou neprohráli. „Kecal bych, kdybych řekl, že jsem počítal s tím, že vyhrajeme osm z osmi zápasů, i nás v kabině to překvapilo. Když jsem viděl, že pan Růžička bere mladé hráče, doufal jsem, že bych mohl jet taky,“ svěřuje se brankář Slavie.

Matěj Machovský, plzeňský brankář na reprezentačním kempu | Foto: ČTK

Další z trojlístku pozvaných gólmanů je Matěj Machovský. Ten toho zatím v Plzni moc neodchytal, navíc omlazený indiánský celek spíč prohrává, než vítězí. Pro plzeňskou gólmanskou jedničku je tak účast v Rokycanech velice příjemným zpestřením letní přípravy.

„Nemůžu říct, že bych byl unavený. V Plzni j jsme čtyři gólmani a střídáme se v zápasech i na trénincích. Vše probíhá dobře,“ chválí si přípravu Matěj Machovský.

V Rokycanech bude česká hokejová reprezentace do středy. Turnaj Karjala ji čeká až v listopadu.

Jan Markup, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme