Fotbalisty Teplic čeká domácí ligová premiéra, na Stínadla přijede první Slavia

Fotbalisty Teplic čeká v sobotu domácí premiéra v novém ročníku první ligy. Na Stínadla dorazí v současné době nejatraktivnější možný protivník - obrozená pražská Slavia, která bez ztráty bodu kraluje aktuální tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tepliče mají po dvou ligových zápasech na kontě dva body

Tepliče mají po dvou ligových zápasech na kontě dva body | Zdroj: ČTK

Současné postavení Slavie šokuje většinu fotbalového národa. Sešívané čekal na čele tabulky po úvodních třech kolech jen málokdo.

„Je to překvapení, ale čeká nás první zápas před domácími fanoušky a nic jiného než tři body nebereme. Budeme se snažit Slavii potrápit a věříme, že to zvládneme,“ říká teplický obránce Jan Krob.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlasy z teplického tábora před zápasem se Slavií zaznamenal David Kalvas

Tepličtí kvůli domácímu odloženému zápasu s Českými Budějovicemi hráli dvakrát na hřišti soupeře, odkud si odvezli dva body po dvou remízách. Na rozjeté soupeře ale umí zahrát, v minulé sezoně Na Stínadlech porazili Plzeň a jako jediní si připsali skalp mistrovské Sparty.

„Vidím to ze dvou pohledů. Bát se rozhodně nesmíme, ale zdravý respekt ke Slavii máme. Oproti loňské sezoně ale hledáme svou tvář, hlavně v záloze hledáme optimální složení. Sám se nechám překvapit,“ prozradil trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

„Pokud chceme uspět, tak musíme podat maximální výkon, musíme se přiblížit výkonům, které jsme podávali. Slavia je ve formě a v euforii, to je bez diskuze,“ dodává Ščasný, který chystá plán na zastavení rozjetého soupeř, jež nasázel už devět gólů a ve svém středu má probuzeného kanonýrka Milana Škodu.

Pro teplické fotbalisty je souboj se Slavií pikantní. Levý krajní obránce Jan Krob jako sparťanský odchovanec nechová pražského rivala v lásce.

„Tyhle dresy se mi prostě nelíbí už odmalička. Není v tom nic zákeřného, není to mířené proti nim. Zvýšenou motivaci proti Slavii ale mít budu,“ přiznává Krob.

Tahák 4. kola první ligy mezi Teplicemi a Slavií začne v sobotu od 20:15.

David Kalvas, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme