Milovníci dobrého jídla se sešli na svatovavřineckých slavnostech v Kladně

Na tradičních svatovavřineckých slavnostech se v Kladně sešly stovky lidí. Akce, věnovaná patronu kuchařů a cukrářů, začala na parkovišti v Zádušní ulici naproti zámku už dopoledne a potrvá až do 22. hodiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svatovavřinecké slavnosti v Kladně

Svatovavřinecké slavnosti v Kladně | Foto: Jana Huzilová

Akci nezkazilo ani proměnlivé počasí, kdy na návštěvníky i na stánky s jídlem chvílemi pršelo a chvílemi krásně svítilo sluníčko. Lidé byli většinou vybaveni deštníky, a když právě pršelo, schovávali se pod stánky.

Atmosféra je výborná: lidé korzují v uličkách mezi stánky, ochutnávají různé pochoutky nebo taky poslouchají hudební program.

Slavnosti jídla nabízejí letos i pokrmy exotické jako jsou například různě upravení cvrčci či larvy asijského hmyzu. Šéfkuchaři obojí praží přímo na velkém pekáči. Chutí se upravený hmyz podobá praženým oříškům.

Ale hmyz není to jediné, co mohou dnes obyvatelé Kladna na slavnostech ochutnávat. Ve stáncích si mohou nakoupit domácí pečivo, pivo, dát si čerstvé těstoviny nebo právě pečenou rybu.

Na pódiu se střídají muzikanti s šéfkuchaři, kteří předvádějí své umění, a pro děti je nachystaný program v zahradě kladenského zámku.

Kateřina Havránková, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme