České basketbalistky porazily v přípravném zápase Jižní Koreu 57:53

České basketbalistky zahájily pouť turnajem v Karlových Varech vítězně. V přípravném utkání s Jižní Koreou zvládly otočit nepříznivé poločasové skóre a nakonec vyhrály 57:53.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mozambik české basketbalistky porazily ve dvou zápasech dohromady o 86 bodů

Mozambik české basketbalistky porazily ve dvou zápasech dohromady o 86 bodů | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Jsem rád, že jsme zápas nakonec zvládli vyhrát, ale mohli jsme ho dohrát v daleko větší pohodě,“ řekl Radiožurnálu trenér Lubor Blažek.

Češky zpočátku předváděly rychlý a téměř bezchybný basketbal, který jim zajistil brzké dvouciferné vedení. Jenže Korejky zlepšily především střelbu z dálky, na což domácí hráčky najednou nedokázaly odpovědět.

Ve druhé čtvrtině výběr trenéra Blažka zcela zkolaboval v útoku a připsal si pouhé 3 body. Celkově prohrál druhou desetiminutovku 19:3.

„Chyběl důraz, mysleli jsme si, že to půjde samo. Korea najednou začala bránit, což se dalo čekat, a začala střílet za tři body, což jsme taky všichni věděli, “ zkritizoval zkrat ze druhé čtvrtiny Lubor Blažek.

Po přestávce se Češky vrátily ke hře, kterou bavily v úvodu duelu a přiblížily se Korejkám na jediný bod. Osm minut před koncem pak znovu vedly.

V dramatické koncovce se ani jednomu týmu nepodařilo vzdálit se soupeřkám. Jako rozhodující se nakonec ukázal výkon pivotky Kulichové, jejíž 4 body v závěru zajistily českému družstvu vítězství.

Jen ze střídačky koncovku zápasy vyfaulovaná rozehrávačka Bartoňová. Zaskakující debutantka Sedláková ale náročný úkol zvládla.

Přípravný turnaj basketbalistek v Karlových Varech před MS:

ČR - Korea
57:53 (20:12, 23:31, 40:42)
Nejvíce bodů: Vítečková 14, Kulichová a Veselá po 10, Elhotová 9 - Kim Čung Un 16, Pon Jonha 12. Fauly: 12:17. Trestné hody: 9/4 - 4/4. Trojky: 1:7.

Kanada - Srbsko 73:54 (13:15, 34:27, 56:45)

Pavel Petr, Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme