Východ Česka zasáhly bouřky se silným větrem, dál postupují na Slovensko

Východem České republiky procházejí bouřky doprovázené silným větrem. Meteorologové doporučují zajistit okna a dveře a uklidit nebo upevnit volně položené věci jako například zahradní nábytek. Kolem deváté hodiny by se měly bouřky přesunout na Slovensko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka u Pardubic

Bouřka u Pardubic | Foto: Tomáš Launa, Lovci bouřek

„Přes severovýchodní Moravu a Slezsko postupuje k východu pásmo bouřek. Místy je doprovázeno silnými nárazy větru kolem 25 metrů za sekundu,“ řekl Radiožurnálu Pavel Borovička z Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle něj bouřky a s nimi spojené nárazy větru lze v následujících hodinách očekávat především na severu Zlínského kraje. Pásmo bude dále postupovat k hranicím se Slovenskem.

Svou sílu ukázaly bouřky na Olomoucku, přes které přešly pozdě odpoledne. Nejhorší situace byla podle hasičů na Šternbersku. Krajští hasiči tu likvidovali zejména popadané stromy a větve na komunikacích.

„Přišly ale také tři utržené střechy. Ve dvou případech vítr utrhl střechu rodinného domu přímo ve Šternberku. Třetí utržená střechy byla v Babicích na zemědělském objektu,“ upřesnila mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Padající střechy poničily dráty elektrického vedení. Na místě proto zasahovali i energetici.

Tomáš Minarčík, Veronika Havlová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme