Jindřichohradecká nemocnice získala tablet, který usnadní komunikaci s neslyšícími

Speciální tablet, který bude sloužit jako překladač pro neslyšící pacienty, získala nemocnice v Jindřichově Hradci. Lidem s poruchami sluchu pomůže při komunikaci s lékaři. Všem pacientům jindřichohradecké nemocnice zase zkrátí dlouhou chvíli internet zdarma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jak funguje on-line tlumočení do znakového jazyka předvedl staniční sestře teplické chirurgie Květě Bereznaninové David Trávníček z Agentury pro neslyšící

Jak funguje on-line tlumočení do znakového jazyka předvedl staniční sestře teplické chirurgie Květě Bereznaninové David Trávníček z Agentury pro neslyšící | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Sluchově hendikepované pacienty na možnost tlumočení do znakové řeči pomocí tabletu upozorní pokyny vylepené na recepci a na vybraných ambulancích a odděleních.

Službu budou moct využívat nejen ke konzultaci zdravotního stavu, ale také k osobním hovorům. Tablet bude k dispozici také jako překladač pro cizince.

Jindřichohradecká nemocnice také nabízí pacientům bezplatné připojení k internetu. Zatím ho můžou využívat lidé hospitalizovaní například na interně či urologii nebo ambulantní pacienti chirurgie. Do konce roku by wi-fi síť pro připojení měla být dostupná v celém areálu nemocnice.

K připojení na internet potřebují pacienti pouze telefon, tablet nebo notebook s technologií wifi. Internet s omezenou rychlostí, který bude stačit pro přečtení emailu, je přístupný bez hesla.

Ten rychlejší, na kterém je možné přehrát video, bude zakódovaný. Heslo získají pacienti buď od sester, nebo v nemocniční lékárně.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme