Tlak mi nedělá problém, říká před finále překážkářka Denisa Rosolová

Česko by dnes mohlo vylepšit svou medailovou bilanci na mistrovství Evropy v atletice. Zatím se radovaly dvě ženy - oštěpařka Špotáková ze zlata a chodkyně Drahotová z bronzu. Dnes by se k nim měla přidat Denisa Rosolová v běhu na 400 metrů překážek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Rosolová bude v Curychu útočit na medaili

Denisa Rosolová bude v Curychu útočit na medaili | Zdroj: Reuters

Motivace má Denisa Rosolová dost. Před dvěma roky skončila na šampionátu v Helsinkách na 2. místě. A další, klenotnickou motivaci, by jí mohla dodat i Barbora Špotáková. V Curychu se totiž rozdávají krásné medaile.

„Mně se moc líbí. Je to fakt nádherná medaile, jedna z nejhezčích, co mám. Jméno a výkon už tam jsou vygravírované, to taky není úplně pravidlem,“ popisovala Barbora Špotáková svou odměnu za vítězství v oštěpařském závodě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletické ME sleduje přímo v Curychu reportér ČRo Tomáš Kohout

O pár hodin později trochu smutnil výškař Jaroslav Bába, že skončil čtvrtý. I když ho porazili jen tři suveréni letošní sezóny v čele s Ukrajincem Bondarenkem.

„Po medaili jsem toužil. Věděl jsem, že jsou ti kluci porazitelní. Trošku mě to mrzelo, chtěl jsem to skočit a bojoval jsem,“ litoval čtvrtý muž závodu výškařů.

V začátcích svých atletických kariér byli Jaroslav Bába a Denisa Rosolová i partnery. Dávno to sice neplatí. Stejně tak to, že oba už závodí úplně jinak a umějí se vyrovnat i s náporem na psychiku.

„Docela cítím i tlak, ale už jsem zkušenější, tak mi to nedělá problém. Doufám, že finále bude o něčem jiném,“ těší se Denisa Rosolová.

Na finále je potřeba se připravit. „Spíš odpočíváním, regenerací a sbíráním sil, jak fyzických, tak psychických,“ plánuje sedmadvacetiletá Rosolová, která se umí i pořádně vybičovat, hlavně když jde o medaile. O další z misrovtví Evropy poběží dnes, ve čvrt na šest večer.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme