Na Izrael před vypršením příměří dopadla raketa, Hamás odpovědnost odmítl

Na izraelské území údajně dopadla raketa odpálená z Pásma Gazy. Uvedl to mluvčí izraelské armády. K incidentu došlo zhruba dvě hodiny před vypršením třídenního příměří mezi Izraelem a Hamásem. Mluvčí Hamásu však odmítl, že by za odpálením rakety stálo palestinské hnutí. Z palestinského území prý žádná raketa vystřelená nebyla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouř stoupá z místa izraelského náletu ve městě Gaza

Kouř stoupá z místa izraelského náletu ve městě Gaza | Zdroj: Reuters

Raket bylo zřejmě víc. Podle listu Haarec zasáhla jedna z nich neobydlenou oblast nedaleko Sderotu. Sirény se rozezněly také ve městě Aškelon a několika dalších obcích na hranici s Pásmem Gazy.

„Terčem útoku se měl stát i Egypt poblíž hranic s Gazou. Tam při útoku zemřelo dítě a dvě další byly zraněny,“ uvedl blízkovýchodní zpravodaj Českého rozhlasu Jaromír Marek.

Dosavadní příměří by mělo vypršet ve 23 hodin SELČ.

Od začátku bojů v Pásmu Gazy, tedy od 8. července, zahynulo podle palestinských zdrojů už téměř 2000 Palestinců, většinou civilistů. Na straně Izraele podlehlo bojům 64 vojáků a tři civilisté.

ČTK, Jaromír Marek, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme