Německá policie zadržela Čecha, který se skrýval skoro 40 let v Brazílii

Němečtí policisté po 38 letech dopadli Čecha, který se skrýval v Brazílii. Po 67letém muži pátrali kvůli podezření ze spáchání sexuálního trestného činu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německá policie

německá policie | Foto: Klára Stejskalová

"Asi se mu stýskalo po domově, po Evropě," komentovala policie v německém Frankfurtu případ muže, kterého zadržela na tamním letišti po příletu z Brazílie.

Policisté zasáhli na základě zatykače, který byl vydán už v roce 1976. Tehdy dotyčný muž původem z Česka strávil nějaký čas ve vazbě kvůli podezření, že spáchal sexuální delikt.

Po propuštění z vazby, ještě než skončilo vyšetřování, utekl do Jižní Ameriky.

Německé státní zastupitelství potvrdilo, že i když jde o 38 let starý zatykač psaný na stroji, je ještě stále platný. A ačkoliv se jedná o muže původem z tehdejšího Československa, česká policie se případem zabývat nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Německá policie zadržela Čecha, který se skrýval skoro 40 let v Brazílii, více zjišťoval redaktor ČRo Tomáš Bystrý

„U německé policie jsme ověřili, že šlo o delikt, který se tehdy odehrál právě v Německu a ani tehdy do případu nebyla angažovaná česká policie a není ani dnes,“ říká mluvčí policejního prezidia Jana Macalíková.

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme