Na původní trasy se od září vrátí jen některé linky královéhradecké hromadné dopravy

Komplikace cestujících v královéhradecké městské hromadné dopravě nekončí. Kvůli mnoha opravám jezdí velká část linek celé letní prázdniny po náhradních trasách. Na ty původní se autobusy a trolejbusy měly vrátit začátkem září. Nakonec tomu ale tak nebude.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Letošní léto je v Hradci Králové, co se oprav silnic týče, rekordní. Změny se přes léto dotkly drtivé většiny spojů.

Od 1. září se na původní trasu vrátí trolejbusová linka číslo 7, ta bude už jezdit křižovatkou U Husa v Malšovicích. V ulici Petra Jilemnického bude opět jezdit autobus číslo 15. Tím ale výčet spojů, které budou jezdit po tradiční trase, končí.

Vše je způsobené hlavně tím, že se protáhly opravy silnic v Jižní ulici na Slezském Předměstí a pak také křižovatka ulic Mostecká a třídy Československé armády. Původně mělo být vše hotové právě koncem srpna, nový termín je ale až 5. října, takže do té doby musí cestující s komplikacemi počítat.

Asi nejzásadnější je, že stále nebude fungovat zastávka Adalbertinum, což je jeden z nejvytíženějších přestupních uzlů ve městě. Většinou je Adalbertinum nahrazené zastávkou Muzeum. I to má ale svoji výjimku.

„Linky, které spojují Moravské Předměstí a Slezské Předměstí, jako linka 23 a 27, k Muzeu nejedou. Pro ty je zřízena náhradní zastávka Soud za zastávku Magistrát města. Pak dál pokračují na Pospíšilovu třídu,“ řekl vedoucí střediska hradecké městské hromadné dopravy Leo Sedláček.

Lidé tak budou prakticky využívat stejné zastávky jako v létě. Podle Sedláčka si cestující na změny zvykli poměrně rychle a žádné velké komplikace nenastaly.

Se zářím přijdou další změny

Od 1. září budou opět jezdit školní spoje. V ulicích města se také více objeví kloubové autobusy a trolejbusy. Úplně zrušena bude linka 26R a pak spoje linky 26 s odjezdy v 8.01 a 8.13 hodin ze Stěžer. Změny se dějí právě na žádost obce.

Se začátkem září začnou také platit klasické jízdní řády, tedy odjezdové časy v prvních sloupcích tištěných jízdních řádů. Na nové verzi řádů ale kvůli už zmíněným opravám dopravní podnik stále pracuje. Hotová by měla být nejpozději zítra.

Cestující vše najdou na webových stránkách www.dpmhk.cz a na autobusových zastávkách.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme