Cenu Emmy za nejlepší komediální seriál získala Taková moderní rodinka

Americkou televizní cenu Emmy za nejlepší komedii si odnesl seriál Taková moderní rodinka, prestižní ocenění získal již popáté za sebou. V kategorii nejlepší dramatický pořad pak uspěl seriál Perníkový táta. Ceny Emmy, které jsou považovány za obdobu filmových Oscarů, se předávaly v Los Angeles v pondělí večer místního času, a to už po šestašedesáté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci a tvůrci seriálu Taková moderní rodinka s cenou Emmy za nejlepší komedii

Herci a tvůrci seriálu Taková moderní rodinka s cenou Emmy za nejlepší komedii | Zdroj: Reuters

Taková moderní rodinka sklidila úspěchy i v dalších kategoriích.

Nejlepším hercem ve vedlejší roli v komediálním seriálu se stal Ty Burrell, který v Takové moderní rodince hraje dětinského otce rodiny Phila. Za režii pak získal Emmy Gail Mancuso.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Ranního interview na Radiožurnálu byla Táňa Zabloudilová, redaktorka Rádia Wave Českého rozhlasu

V kategorii nejlepší režie minisérie, televizního filmu nebo dramatického speciálu uspěl Adam Bernstein s kriminálním dramatem Fargo.

Jim Parsons získal za roli geniálního vědce Sheldona Coopera v seriálu Teorie velkého třesku svou čtvrtou televizní cenu Emmy v kategorii nejlepší herec komediálního seriálu. V ženské kategorii prestižní ocenění získala za výkon v seriálu Viceprezident(ka) Julia Louisová-Dreyfusová.

Cenu Emmy za nejlepší herecký výkon získal počtvrté za sebou Jim Parsons, představitel Sheldona Coopera ze seriálu Teorie velkého třesku | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

Emmy za nejlepší scénář pro minisérii, televizní film nebo dramatický speciál získal Steven Moffat za třetí díl třetí série Sherlock s názvem Poslední přísaha.

Za tento díl byl oceněn i Martin Freeman jako nejlepší herec ve vedlejší roli v minisérii nebo televizním filmu a Benedict Cumberbatch jako nejlepší herec v minisérii nebo televizním filmu.

Allison Janneyová si odnesla cenu za ztvárnění babičky v seriálu Mom (Mamka) jako nejlepší herečka ve vedlejší roli v komediálním seriálu.

Největší favorit vyšel naprázdno

Téměř žádnou nominaci překvapivě neproměnila Hra o trůny, přestože měla nejvíc šancí – akademie ji nominovala celkem 19krát.

Velkým favoritem byl také krimi thriller Temný případ. Sošku ale dostal pouze režisér Cary Fukunaga, na herce Woodyho Harrelsona a Mathewa McConaugheyho se nedostalo.

Během slavanostního večera zářil také moderátor Seth Meyers, který slavnostním večerem provázel úplně poprvé. Laťku měl nasazenou poměrně vysoko, v loňském roce byl moderátorem Emmy Neil Patrick Harrys známý jako Barney Stinston ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Přenos byl vysílán do asi 150 zemí světa.

Cena Emmy | Foto: Český rozhlas

ČTK, Pavlína Nečásková, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme