Malé obce si spraví silnice, peníze dostanou od kraje Vysočina

Osmadvacet obcí z celé Vysočiny může brzy opravit povrch silnic. Zažádaly si o krajský grant, který jim na opravy přispěje do sto padesáti tisíc. Rozbité cesty už ani silnice nepřipomínají. Pro spoustu obcí je jejich údržba náročná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozbité silnice trápí řidiče na Plzeňsku

Rozbité silnice trápí řidiče na Plzeňsku | Foto: Filip Jandourek

Peníze padnou na rekonstrukce místních silnic, které patří obcím. Hlavně pro ty menší je takový příspěvek důležitý.

Například v Dolní Krupé na Havlíčkobrodsku bez příspěvku vůbec nezačnou opravovat. Silnice do osady Chrast je přitom hodně děravá, prorůstá tam tráva a lidé odtud potřebují bezpečně jezdit.

Za sto padesát tisíc korun obce silnice nespraví, do oprav dají i vlastní peníze. Většinou jsou to krátké silnice kolem 100 až 150 metrů.

Často platí, že takové silnice jsou v havarijním stavu. Cesty na některých místech ani silnice nepřipomínají.

Udržovat je v dobré kondici je pro spoustu malých vesnic náročné. Třeba Okrouhlička má jen 230 obyvatel, ale 10 kilometrů silnic. Nebo v Krásné Hoře chtějí vyasfaltovat štěrkovou a hodně využívanou cestu. A v Nové Cerekvi spraví rozbitou silnici u zámeckého parku.

Po silnicích, které se budou opravovat, jezdí většinou místní. Jde o krátké spojovací silnice mezi domy.

Daniel Zach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme