Na letošním sochařském sympoziu v Benešově se budou díla vyrábět z plastu

V Benešově dnes začíná sochařské sympozium. Loni při něm zněly centrem města dláta a motorové pily, letos ale bude klid. Sochy totiž budou z plastu. Svá díla budou v centru Benešova vyrábět čtyři umělci. Sochy pak zůstanou ve městě a budou důkazem toho, že i z plastu se dá vyrobit něco zajímavého.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plastové předměty z období let 1960 - 1973

Plastové předměty z období let 1960 - 1973 | Foto: Vít Pohanka | Zdroj: Český rozhlas

Zajímavým exponátem bude například objekt s názvem Neplejtvák obecný. Kvůli němu umělci zveřejnili výzvu, aby jim lidé nosili všechny plastové zbytečnosti z domácností.

Můžou to být různé kelímky, hračky, obaly od čisticích prostředků nebo cokoli jiného z plastu. Dílo má být totiž poměrně velké a materiálu se prý spotřebuje opravdu hodně.

Pro zájemce jsou připravené různé dílny. Od středy do pátku si lidé mohou vyzkoušet na náměstí vyrobit předměty z různých materiálů. V pátek večer se uskuteční setkání s umělci, kde si s nimi bude kdokoli moci popovídat o jejich dílech.

V sobotu ve tři hodiny odpoledne pak proběhne vernisáž. Organizovaná bude i společná procházka po místech, kde jsou díla z předchozích sochařských sympozií.

Loni vznikla například hlava s vlajícími vlasy, která je k vidění na přírodním koupališti. U nádraží je pak socha spěchajícího člověka. V nadživotní velikosti pak město získalo sochy Josefa s Marií a Ježíškem.

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme