Mistrovství světa v tangu skončilo, soutěž a festival přilákaly do Buenos Aires 600 tisíc lidí

Mistrovství světa v tangu už zná svého letošní vítěze. Velké překvapení se nekonalo. Soutěž, která se každým rokem koná v argentinském Buenos Aires, vyhráli domácí tanečníci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednou z vítězných dvojic byli Manuela Rossová a Juan Malizia Gatti z Argentiny, tanec tango

Jednou z vítězných dvojic byli Manuela Rossová a Juan Malizia Gatti z Argentiny, tanec tango | Zdroj: ČTK

Mistrovství světa v tangu probíhá v argentinské metropoli už pojedenácté. Ještě se nestalo, aby alespoň v jedné ze dvou kategorií nezvítězil čistě argentinský pár.

Dvakrát sice vyhrála kolumbijská dvojice, jednou Japonci a několikrát páry smíšené, vždy ale s argentinskou účastí. Podobně tomu bylo i letos v kategorii sálového tanga.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na mistrovství světa v tangu natáčel jihoamerický zpravodaj Českého rozhlasu David Koubek

Když se začala Lorena Gonzálezová učit tango, zamilovala se do něj a propadla mu. Uruguayka tak neměla větší sen než zvítězit na mistrovství světa. Povedlo se jí to ve 32 letech.

Argentinská metropole a její tango zlákaly dnešní šampiony. Všechno nechali doma, jen aby mohli v přístavním velkoměstě tančit.

„Je to pro mě všechno, o co jsem se snažil, proč jsem přišel a opustil své rodné město. Teď mohu zemřít šťasten,“ prohlásil 24letý Sebastián Acosta. Jeho rodnou provincií Tucumán, vzdálenou přes půl dne cesty, se teď nese jeho jméno.

Tanečníci přímo z Buenos Aires se také nenechali zahanbit. Domácí dvojice vyhrála soutěž ve scénickém tangu, které je o něco akrobatičtější.

Mistrovství světa a festival letos přilákaly více návštěvníků. Podle ministerstva kultury to bylo rekordních 600 tisíc lidí.

David Koubek, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme