Kauza, která stála místo šéfa interního auditu na vnitru, jde před soud

Soud začne rozplétat případ, kvůli kterému na ministerstvu vnitra skončil šéf interního auditu Petr Plaňanský. Státní zástupce viní úředníka z nadržování. Plaňanský podle něj neohlásil krádež na pracovišti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

V kauze jde o to, že jeden z Plaňanského podřízených údajně ukradl sekretářce ze služebního sejfu 360 tisíc korun. V obžalobě se píše, že Plaňanský situaci řešil sám a neinformoval policii.

Plaňanského advokát Marek Cziviš obvinění odmítá. „Můj mandant bezprostředně poté, co se objevilo jakési tvrzení poškozené o ztrátě finanční hotovosti, zřídil pracovní komisi, která celou věc projednala. A dále můj mandant údajně poškozenou opakovaně nabádal, a to i před svědky, aby celou záležitost, pakliže se opravdu odehrála tak, jak ona tvrdí, nahlásila na Policii České republiky,“ řekl Cziviš.

Za nadržování hrozí Plaňanskému až čtyři roky vězení. A před soudem stane i jeho podřízený Václav Chochol. Tomu za krádež hrozí pět let vězení.

kov, Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme