V případu Oleo Chemical přišla policie o část důkazů. Včas o ně nepožádala soud

Kriminalisté, kteří vyšetřují případ Oleo Chemical, přišli o část důkazů. V určené době totiž nepožádali soud o jejich vydání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivo Rittig jde k výslechu

Ivo Rittig jde k výslechu | Foto: Filip Jandourek

Zmíněnými důkazy jsou počítače a paměťové karty zabavené při domovní prohlídce u advokátky Karolíny Babákové. Ta zastupuje lobbistu Ivo Rittiga, jehož firma je obviněná z krácení daní a praní špinavých peněz. Informace zjistila Česká televize.

Jak říkají kriminalisté, soud o vydání důkazů nepožádali kvůli špatnému zákonu. Museli by prý soudu přesně označit soubory a dokumenty, o které mají zájem.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nejnovějším vývoji v kauze Oleo Chemikal spojené s podnikatelem Ivo Rittigem mluvila Blank Černá

Jenže kriminalisté prý bez souhlasu advokátní komory do počítače vůbec nemohou nahlédnout, a proto nejsou schopní přesně označit, jaké soubory potřebují.

Za pravdu jejich tvrzení dává vrchní státní zástupkyně. Naopak advokátní komora a dotčená advokátka mluví o tom, že domovní prohlídka byla jen demonstrací policejní síly a šikanou advokátní kanceláře.

Policie obvinila v kauze Oleo Chemical deset lidí z praní špinavých peněz, krácení daní a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Podle policie vyvedli z Oleo prostřednictvím smluv na poradenství téměř 20 milionů korun do firmy Cokeville Assets spřízněné s Rittigem, a stát tak připravili o 3,7 milionu korun na daních.

Blanka Černá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme