Basketbalisté Nymburka chtějí i přes těžký los postoupit ve VTB lize do play off

Ve čtvrté sezoně ve VTB lize chtějí konečně basketbalisté Nymburka proniknout do play off. Start cesty za tímto cílem už mají za sebou, ačkoliv samotný slavnostní los základních skupin Středočeši nemohli v Moskvě příliš ovlivnit. Při pohledu na těžké soupeře by o to zpětně ale jistě stáli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Zídek (stojící vlevo) se podílel na losu letošní sezóny VT ligy

Jiří Zídek (stojící vlevo) se podílel na losu letošní sezóny VT ligy | Foto: Michal Jurman

Za zvuků letících špuntů šampaňského vyrazil luxusní parník River Palace z kotviště u Kyjevské zastávky po řece Moskvě. Naplněný luxusními kravatami a zlatými prsteny takříkajíc po okraj. Na stůl se nosili lososi a kaviár a stylová hudba dokreslovala obraz sešlosti vysoké smetánky.

Na první pohled šlo až o příliš okatou demonstraci moci vedení VTB ligy. Jenže už v tuto chvíli mohly jednotlivé kluby svoji účast v nové sezoně svým způsobem prohrát.

„Pokud bych měl říct, s kým máme nejlepší vztahy, tak to nejsou zástupci klubů, ale management VTB ligy. Samozřejmě díky Jirkovi,“ pochvaluje si osobu Jiřího Zídka ve vedení soutěže zástupce nymburského managementu v Moskvě Ondřej Šimeček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Los basketbalové VTB ligy v Moskvě sledoval Michal Jurman

Zákulisní jednání a výměna jistého know-how mezi kluby je v ruské metropoli i jeho pracovní náplní, samotný los nového ročníku už ale mohl jen těžko ovlivnit.

„Skupina nebude jednoduchá, dostali jsme oba finalisty CSKA Moskva a Nižnij Novgorod. Máme i Krasnojarsk, který leží na druhém konci Ruska, takže to nebude jednoduché ani z hlediska cestování,“ říká Šimeček k těžkému losu, který zařadil Středočechy do skupiny A.

Při absenci ukrajinských týmů ve snaze začlenit se do vybrané smetánky uspěly pro nadcházející ročník hned tři litevské týmy a poprvé VTB liga zavítá například i do Finska.

Soutěž tak bude hrát místo dvaceti hned dvaadvacet účastníků. Nymburk si i přes těžký los, dává letos v mezinárodní soutěži hodně vysoké cíle.

„Letos do play off musíme postoupit, protože v předchozích ročnících se nám to nepovedlo. S naším rozpočtem, zázemím a hráčským kádrem považujeme za nutné se do play off probojovat,“ slibuje za celý Nymburk Šimeček.

Los basketbalové VTB ligy pro sezonu 2014/15:
Skupina A: Nymburk, Nižnij Novgorod, CSKA Moskva, Kalev Tallinn, Neptunas Klajpeda, Lokomotiv Kubaň Krasnodar, Petrohrad, Jenisej Krasnojarsk, Volgograd, Dzukija Kaunas, divoká karta.
Skupina B: Kazaň, VEF Riga, Chimki Moskva, Lietuvos Rytas, Astana, Minsk, Nevéžis Kedainiai, Litkabelis Vilnius, Samara, Autodor Saratov, Bizoni Helsinky.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme