Necidovi se ve Zwolle líbí, může pomoci s vyřazením Sparty

Do Prahy dnes přijíždějí fotbalisté Zwolle k odvetnému zápasu play-off o postup do Evropské ligy se Spartou. S nizozemským týmem přijel i Tomáš Necid, který v něm je na hostování z CSKA Moskva. V Nizozemsku se mu začíná dařit, chválí město, spoluhráče i fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Necid strávil jarní část loňské sezony na hostování ve Slavii

Tomáš Necid strávil jarní část loňské sezony na hostování ve Slavii | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Všude to mám 5 minut. V Moskvě jsem na tréninky jezdil 40 minut až hodinu. Někdy i dvě. Jsou tu hezké restaurace, zahrádky, milí lidé. Proti Moskvě je to úplně něco jiného,“ chválí si atmosféru ve Zwolle Tomáš Necid, který se v Nizozemsku dostává do herní pohody.

Zatímco na jaře se hodně trápil spolu se Slavií, kam se po letech vrátil na hostování, a sparťané si užívali bezstarostnou mistrovskou jízdu, teď se role otáčejí. Na Letné se stupňuje nervozita, kdežto Necid těží z pohody týmu, který v prvních třech kolech nizozemské ligy pokaždé vyhrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Necidem mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

Dobře ho přijali i místní fanoušci. „U diváků je normální, že ocení každou dobrou přihrávku nebo akci. Hned vstávají, což je super třeba oproti české lize,“ našel rozdíl pětadvacetiletý útočník.

Jeho kolegou v útoku je Novozélanďan Ryan Thomas. „Je to šikovný hráč. Technický, rychlý a dobrý na míči. Věřím, že nám to vyhovuje. Byl to náš první zápas a myslím, že to bude lepší a lepší,“ připomněl Necid první utkání proti Spartě.

I sparťanský kouč Vítězslav Lavička si všímá, že právě vysoký, ale zároveň pro kombinaci využitelný Necid do způsobu hry soupeře Sparty výborně zapadá.

„Tomáš Necid ukázal, že svým způsobem hry a svou kvalitou může být platný. Ve hře, kterou praktikují, je důležitý. Dokáže v přechodové fázi udržet míč, vyhrát hlavičkové souboje a největším nebezpečím je kolem branky soupeře, tam má svou sílu, to víme,“ uvědomuje si Lavička.

Reprezentaci neřeší

Pokud Necid dokáže dovést svůj tým přes Spartu do skupinové fáze Evropské ligy, uškodí tím českému klubovému fotbalu, ale třeba zase pomůže tomu reprezentačnímu, který kvalitního útočníka testovaného těžkými zápasy nutně potřebuje.

„Když budu hrát a budu dávat góly, pozvánka může přijít. Ale teď to neřeším. Záleží to na trenérovi a byl by to bonus,“ říká útočník Zwolle Tomáš Necid. Reprezentační pozvánka od Pavla Vrby před zářijovými zápasy s Američany a Nizozemskem zatím nepřišla.

První zápas o postup do Evropské ligy v Nizozemsku skončil remízou 1:1, odveta se hraje zítra na Letné od 20 hodin a 30 minut. Celý zápas můžete poslouchat na internetovém streamu Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz a přes mobilní aplikace.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme