Chceme hrát s kvalitnějšími soupeři, přejí si volejbalistky před Final Four

České volejbalistky se chtějí posunout ve Světové Grand Prix o stupínek výše. Aby poskočily ze třetí výkonnostní skupiny prestižní soutěže, musí vyhrát finálový turnaj, který startuje zítra v bulharském Samokovu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

„Je to pro letošní sezonu nás velký cíl a věřím, že to zvládneme a příští rok se setkáme s ještě kvalitnějšími soupeři, než tomu bylo teď,“ říká libero české reprezentace Markéta Chlumská.

Národní tým se střetne nejprve v sobotním semifinále s Chorvatskem. Pokud se mu podaří postoupit, pak v nedělním finále pravděpodobně vyzve domácí Bulharsko. Tedy celky, které si na rozdíl od Češek zajistily postup na letošní mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

S volejbalistkami do Bulharska odcestoval reportér ČRo Petr Kadeřábek

Samotný postup na šampionát ale nemusí být tím správným měřítkem. Na rozdíl od neúspěšné kvalifikace totiž český celek výrazně posílil.

„Určitě jsme silnější. Vrátila se Markéta Chlumská a Helena Havelková. Měly jsme skoro 3 měsíce čas se sehrát, tak si myslím, že je kolektiv víc semknutý,“připomíná blokařka Nikol Sajdová návrat dvou opor českého týmu

Minimálně proti Chorvatkám by mohl mít český tým ještě jednu výhodu - znalost prostředí. Právě v Samokovu, totiž v lednu absolvoval už zmíněnou kvalifikaci na mistrovství světa.

Kouč Carlo Parissi ale výhodu jednoznačně odmítá: „To, že jsme tady hráli, není výhoda. Je to úplně něco jiného. Tehdy to byl turnaj, kde jsme odehráli 3 zápasy, teď nás čeká 1, který rozhodne o tom, jestli půjdeme dál, nebo ne."

Ještě než český tým nastoupí v semifinále Final Four proti Chorvatkám, stihnou hráčky dva tréninky a dva videorozbory hry soupeře. Samotný zápas začne v sobotu deset minut po 15. hodině a Radiožurnál ho přiblíží v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme