Snad zítra stihneme letadlo, plánuje oslavy florbalistů útočník Sladký

Čeští florbalisté získali na mistrovství světa ve Švédsku bronzové medaile. V utkání o třetí místo porazili svěřenci trenéra Radima Cepka Švýcarsko 4:3. Na vítězství se na hřišti podílel i útočník Tomáš Sladký, který ve vítězství věřil i po nepovedeném vstupu do zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Sladký (vlevo) při boji o 3. místo se Švýcarskem

Tomáš Sladký (vlevo) při boji o 3. místo se Švýcarskem | Foto: Martin Flousek

„Prohrávat ve florbale 0:2 nic neznamená a tým je tak silný, že jsem nepochyboval o tom, že zápas otočíme,“ nenechal se nepovedeným vstupem do zápasu rozladit útočník Tomáš Sladký.

Celý tým nyní čeká finále a oslavy. „Rychlá oslava proběhla v šatně, ale jedeme se najíst, protože jsme hráli v čase oběda. Pak se vrátíme, užijeme se finále a potom zažijeme ‚celkový zkrat‘ a doufám, že zítra ráno v 8 stihneme letadlo,“ plánuje útočník švédského Jönköpingu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michaelou van Erne mluvil ve vysílání Radiožurnálu útočník české reprezentace Tomáš Sladký

Největší zbraní je podle Sladkého soudržnost národního výběru. „Tým je silný, je tam patnáct dvacet kluků, kteří drží při sobě. Navzájem se podporujeme a do poslední chvíle věříme, že zápas otočíme, vyhrajem, urvem. To se dnes projevilo a jsem strašně šťastný.“

Bronzový tým ze Švédska může být i základním kamenem pro domácí MS v roce 2018. „Máme tu jeden z nejmladších týmů a na tom se dá hrozně moc stavě. Celé dva roky před MS jsme byli spolu a jen jsme ladili. Je skvělé, že jsme urvali placku a teď jen pracovat dál,“ uvědomuje si osmadvacetiletý florbalista.

Čeští florbalisté otočili utkání se Švýcarskem a vezou z MS bronz

Číst článek

ČR ve florbale dotahuje světovou špičku. „Jsem rád, že jsme odehráli skvělý zápas proti Finům, kdy jsme po 2 třetinách prohrávali 3:4, bohužel to nevyšlo a měli jsme smůlu. Ale Švédi jsou pořád ještě o kousíček dál než celý svět,“ ví Tomáš Sladký.

Michaela van Erne, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme