Peníze z dražeb Lesů ČR jsem nezpronevěřil, tvrdil u soudu Kremel. Částečnou vinu připouští

Soud se po dvouleté pauze vrátil k případu zpronevěry 55 milionů korun, které patří Lesům České republiky. Podle obžaloby peníze zpronevěřila zkrachovalá dražební společnost Clanroy, která státnímu podniku rozprodávala nepotřebný majetek. Stíhaný někdejší předseda představenstva Milan Kremel se více než rok skrýval v zahraničí, kde ho letos zadržel policejní tým takzvaných lovců lebek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý předseda představenstva zkrachovalé dražební společnosti Clanroy Milan Kremel u Městského soudu v Praze

Bývalý předseda představenstva zkrachovalé dražební společnosti Clanroy Milan Kremel u Městského soudu v Praze | Zdroj: ČTK

Kremel dnes u pražského Městského soudu řekl, že 55 milionů korun nezpronevěřil. Svou vinu ale částečně připustil.

„Já jsem ty peníze použil na to, abych hradil závazky, které vznikly společnosti před mým nástupem do společnosti. Bohužel jsem to schytal. Mým smyslem tady není popírat vinu. Myslím, že z pohledu zákona asi vinný určitě jsem. Protože, jak říkám, doběhlo to až ke mně,“ řekl Kremel.

Soud s 33letým Milanem Kremelem začal už před dvěma roky. Obžalovaný ale tvrdil, že se hlavního líčení nemůže účastnit kvůli špatnému psychickému stavu. Loni pak soudu napsal, že kvůli strachu opouští Českou republiku.

Přes rok žil ve státě Belize ve Střední Americe. Skutečnost, že se přes rok ukrýval v zahraničí, dnes Kremel označil za chybu. Podle státní zástupkyně Ivy Bicanové se proto zdrželo hlavní líčení.

„Soudní jednání začalo v roce 2014 na konci roku, kdy obžalovaný měl psychické problémy a nebylo možné v jednání pokračovat. Následně vycestoval z České republiky a byl na něj vydán zatykač. Letošního roku byl zadržen ve Spolkové republice Německo, poté byl vydán do České republiky,“ připomněla Bicanová.

Podle dalšího obvinění Kremel zpronevěřil peníze také Českým drahám. Těm údajně dluží skoro 70 milionů korun.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme