Fotbalista Limberský ukončil reprezentační kariéru

Hráč plzeňské Viktorie David Limberský rozšířil řady účastníků nedávno skončeného mistrovství Evropy, kteří se po turnaji rozhodli ukončit reprezentační kariéru. Dvaatřicetiletý obránce to potvrdil v rozhovoru pro deník Právo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský bude vysvětlovat své chování disciplinární komisi příští týden

David Limberský bude vysvětlovat své chování disciplinární komisi příští týden | Foto: FC Viktoria Plzeň

David Limberský se v reprezentačním dresu A mužstva poprvé objevil v červnu 2009 v domácím přátelském zápase s Maltou.

„Zrálo to ve mně celé jaro. Dokonce jsem i zvažoval, že skončím ještě před mistrovstvím Evropy. Docházely mi ke konci sezony síly. Nakonec jsem se rozhodl, že do Francie pojedu. Bohužel turnaj se nepovedl mně ani týmu. O to je můj konec smutnější, rád bych se loučil důstojněji,“ řekl Limberský v rozhovoru pro Sport.cz.

Stabilním členem českého výběru se rodák z Plzně stal v roce 2012, kdy také s reprezentací dosáhl na největší úspěch v podobě čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Limberský následně nechyběl ani na letošním Euru, na kterém se objevil ve dvou zápasech českého týmu. Celkově pak autor jednoho reprezentačního gólu ve své mezistátní kariéře nastoupil do 40 duelů.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme