Fotbalisté Teplic ukončili neporazitelnost Slavie, Jablonec vyloupil Ďolíček

Fotbalistům pražské Slavie vydržela ligová neporazitelnost jen do 4. kola, v Teplicích prohráli 1:2. Na domácí půdě uspěla také Mladá Boleslav, která porazila ve středočeském derby Příbram 4:1 a Slovácko, jež zdolalo Jihlavu 2:0. V dalších zápasech Brno remizovalo s Českými Budějovicemi 2:2 a hráči Jablonce si odvezli tři body z Ďolíčku po výhře 2:1 nad Bohemians 1905.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tepličtí hráči se radují z úvodní branky zápasu, jejímž autorem byl Franci Litsingi (druhý zleva)

Tepličtí hráči se radují z úvodní branky zápasu, jejímž autorem byl Franci Litsingi (druhý zleva) | Zdroj: ČTK

Před výkopem stadion Na Stínadlech zmlkl při vzpomínce na bývalého teplického ředitele Františka Hrdličku, který před dvěma týdny náhle zemřel.

Domácí šli do vedení po dvanácti minutách, kdy po Krobově centru vyšachovali Mahmutovič s Litsingim kompletní obranu Slavie a konžský střelec zblízka překonal Hrubeše. Teplice byli aktivní i nadále a za dalších pět minut skončila v síti Pražanů s pomocí teče střela Nivalda.

Teplice po přestávce držely hru daleko od své branky, inkasovaly až v úplném závěru, kdy se útočník Škoda pátým gólem v sezoně prosadil po rohovém kopu.

Jablonci pomohl rychlý gól

Jablonec v Ďolíčku udeřil po první vážnější akci v 10. minutě, kdy Kopic přešel přes Pauscheka a předložil míč neobsazenému Rossimu, který zamířil přesně k tyči. Hosté přidali druhý zásah krátce po změně stran. Kopic se po centru Crnkiče zbavil obránce a zvýšil na 2:0.

Domácím Klokanům se podařilo už pouze snížit na rozdíl jediného gólu. Po akci Mosquery si Bratanovič poradil s Novákem a překonal brankáře Hrubého. Jablonečtí svého soupeře do závěrečného tlaku nepustili a odvezli si tři body.

Hráči Brna šli proti Budějovicím do vedení ještě o pět minut dříve, střelu Sýkory si do vlastní branky srazil Klesa. Zbrojovka měla poté i další šance, ovšem udeřilo na opačné straně. Do otevřené obrany vletěl Koreš, který přízemní střelou poslal míč za Hladkého záda.

Šest minut před koncem první půle šla ale Zbrojovka opět do vedení, když si první ligovou branku připsal Vávra. Nováček ale i podruhé vyrovnal zásluhou Hory. Budějovice mohly dokonce skóre otočit, ale Podstavkova hlavička skončila na břevně.

Slovácku zařídil výhru nad Jihlavou dvěma góly kanonýr Libor Došek | Foto: ČTK

Příbram s Jihlavou doplatily na vyloučení

Klíčový okamžik středočeského derby přišel po čtvrthodině hry, kdy příbramský Husár na brankové čáře rukou vyrazil Ščukovu střelu a byl vyloučen. Z následné penalty poslal domácí do vedení Wágner. Boleslavští využili početní převahu v první půli ještě dvakrát. Hosté jen kontrovali trefou Řezníčka.

Po změně stran potěšil fanoušky jen Skalák, který skóroval z pětadvaceti metrů obloučkem odrazem o břevno. Další šanci Boleslavi zlikvidoval gólman Boháč.

Červené karty srazily do kolen také fotbalisty Jihlavy. V 63. minutě dostal od sudího Zelinky druhou žlutou kartu Kučera a o dvě minuty později otevřel skóre zápasu domácí kanonýr Došek. Vysočina nakonec dohrával v devíti, deset minut před koncem byl vyloučen i Kukol.

Výhru Slovácka 2:0 zpečetil po sólovém úniku svou druhou trefou Došek.

4. kolo první fotbalové ligy:

Teplice - Slavia Praha 2:1 (2:0)
Branky: 12. Litsingi, 18. Nivaldo - 90.+3 Škoda. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Černý. ŽK: Litsingi, Mahmutovič - Baéz, Kodr. Diváci: 8680.

Bohemians Praha 1905 - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 60. Bratanovič - 10. Rossi, 46. Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - J. Paták, Mokrusch. ŽK: Pauschek - Pernica. Diváci: 4103.

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 2:2 (2:1)
Branky: 5. Sýkora, 39. Vávra - 13. Koreš, 73. Hora. Rozhodčí: Ardeleanu - Jiřík, Hrabovský. ŽK: Kaščák, Hyčka - Volešák, Vošahlík, Hála. Diváci: 3418.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 4:1 (3:1)
Branky: 16. z pen. a 18. Wágner, 29. Bořil, 56. Skalák - 27. Řezníček. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Kotík. ŽK: Bartl - Neves. ČK: 15. Husár (Příbram). Diváci: 3150.

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)
Branky: 65. a 90. Došek. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kříž. ŽK: Košút, Šumolikoski, Došek - Kučera, Jungr, Kukol. ČK: 63. Kučera, 80. Jungr. Diváci: 4248.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme