Děti ze sociálně slabých skupin mají svoji mobilní klubovnu, vznikla v Karlových Varech

Městská policie v Karlových Varech dnes představila projekt MOBIDIK, tedy mobilní dětský interaktivní klub. Cílem pojízdného autobusu proměněného v klubovnu je přivést mládež ze slabých sociálních skupin ke smysluplnému využití volného času.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobilní interaktivní klubovnu pro děti vznikla v Karlových Varech, má sloužit sociálně slabým

Mobilní interaktivní klubovnu pro děti vznikla v Karlových Varech, má sloužit sociálně slabým | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Do ostrého provozu MOBIDIK vstupuje po téměř měsíčních zkušebních jízdách. Městská policie a Armáda spásy chce pro děti připravit speciální naučné programy.

S mobilní klubovnou chtějí policisté vyjíždět na vytipovaná místa v centru města i nejbližším okolí lázní, vysvětluje šéf městských strážníků Marcel Vlasák.

„Budeme mít tři lokality na území města, kde jsou městské a soukromé ubytovny. Autobus bude zajíždět i do okrajových částí, jakými jsou Bohatice nebo Dvory,“ vyjmenovává Vlasák.

Za úpravy vyřazeného městského autobusu zaplatila radnice 150 tisíc korun. Činnost mobilní klubovny podpořilo i ministerstvo vnitra. Celkově vyšel projekt na půl milionu korun.

Komise rady vlády pro prevenci kriminality záměr hodnotila jako jeden z nejlepších v České republice.

Mobilní interaktivní klubovnu pro děti vznikla v Karlových Varech, má sloužit sociálně slabým | Foto: Zdeněk Trnka

Zdeněk Trnka, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme