Česká pošta ruší postbusy na Třebíčsku, nápad převážet zásilky i cestující se neosvědčil

Ode dneška přestávají na Třebíčsku jezdit takzvané postbusy. Právě Třebíčsko bylo prvním místem v republice, kde pošťáci zkoušeli společně se zásilkami přepravovat také cestující. To, co pošta loni touto dobou s velkým očekáváním zaváděla, teď ale ruší. Prý z důvodu nízkého zájmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta (ilustrační foto)

Česká pošta (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Já potřebuju spoje, nemám auto. Třeba k lékaři, když potřebuju; Já myslím, že by to nebylo špatné,“ reagovali obyvatelé Lipníka před rokem, když Česká pošta novou službu zaváděla.

Po roce provozu postbusů mají ale místní lidé jiný názor. „Co na to říkám? No tak myslím, že s tím nikdo nejezdí, tak proč by to nerušila? Co jsem tedy viděla, tak to bylo vždycky prázdné,“ říká Eva Smrčková a její slova potvrzuje i Pavel Nedvědický: „Podle mě to byla úplná zbytečnost. Protože, když jsem viděl, tak to tam stálo a nikoho to nevozilo.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká pošta ruší PostBusy na Třebíčsku, důvody zjišťoval redaktor Michal Malý

Právě Lipník byl vůbec první obcí na Třebíčsku, kam mikrobusy České pošty začaly loni touto dobou vozit cestující. Pošta si od toho hodně slibovala, bohužel marně, připouští s ročním odstupem mluvčí České pošty Marta Selicharová.

„Důvodem ukončení je opravdu malý zájem ze strany veřejnosti. My jsme to zkoušeli v pilotním provoze, ale lidé o to opravdu zájem neměli,“ přiznává.

Před rokem přitom ale Česká pošta tvrdila, že do obcí stejně zajíždět musí, a tak ji nová služba nic navíc nestojí. Dnes už to vidí ale jinak.

„Docházelo k tomu, že náš řidič, který tam s dodávkou jel, musel dodržovat jízdní řád a v přesně stanovenou dobu čekat na zastávkách, to mu i komplikovalo práci. Když o to lidé neměli zájem, vyhodnotili jsme to jako projekt, který ukončíme,“ říká mluvčí.

„Ještě k tomu bych dodala, že když ten postbus dojede do Třebíče, tak je tam kolem páté hodiny a tady jede autobus o půl páté, který je tam také v pět hodin. Takže postbusem jede ten člověk hodinu do Třebíče a takhle jede 20 minut,“ uzavírá obyvatelka Lipníka Eva Smrčková.

O ničem podobném zatím pošta nikde jinde v republice do budoucna neuvažuje.

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme