König je před časovkou klidný. Takový pád mě vůbec neovlivní, říká

Cyklista Leopold König udržel před sobotní časovkou deváté místo průběžného pořadí Tour de France. A to i přesto, že v závěru páteční 19. etapy upadl a poranil si loket.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König je v průběžném pořadí Tour de France devátý

Leopold König je v průběžném pořadí Tour de France devátý | Zdroj: ČTK

K hromadnému pádu došlo zhruba 2,6 kilometru před cílem. K nehodě došlo v tříkilometrovém ochranném pásmu, a tak člen stáje NetApp nenabral ztrátu na další jezdce, kteří stejně jako šestadvacetiletý Čech jedou na umístění v celkovém pořadí.

Leopolde, jste celý?

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se Leopold König cítí po dalším nepříjemném pádu, zjišťoval reportér Tomáš Kohout

Jsem, akorát jsem si otevřel rány, co se mi zrovna zahojily. Byla to zase bláznivá etapa, ani jedna nemůže být normální. Kvůli dešti bylo všechno nebezpečnější a složitější. Soustředil jsem se hlavně na značku neutrální zóny 3 kilometry před cílem. Pak jsem si říkal, že už mi je vše jedno, no a vydrželo to 200 metrů a osm z deseti lidí celkového pořadí bylo na zemi.

Poslední kilometry byly dost nebezpečné. Jak k pádu došlo?

Vůbec nevím. Vyjížděl jsem ze zatáčky, začal jsem zrychlovat a vlevo ode mě si asi někdo přeložil. Byl tam taky Sagan. Neměl jsem čas zareagovat.

König na Tour opět upadl, ztrátu ale nenabral. Etapu vyhrál Navardauskas

Číst článek

Zprvu to vypadalo velice špatně, když jste ležel na asfaltu a dlouho jste se nezvedal…

Spadl jsem přesně na odřeniny, které jsem měl z předchozích pádů, takže mě to docela bolelo a nechtělo se mi moc vstávat.

V sobotu vás čeká důležitá časovka. Jak rychle se obvykle po pádu dáváte dohromady?

Myslím si, že takový pád mě vůbec neovlivní. Naštěstí to bylo na mokru, takže jsem se spíš svezl. Dopadl jsem na stejnou stranu jako před tím, takže by to nemělo moc bolet, tělo je z té strany už dost obouchané.

Vydáte se prozkoumat trať časovky?

V sobotu před startem si jí určitě projedeme. Je dlouhá (54km- pozn.), takže si ji na kole asi celou neprojedu, jen některé technické pasáže. Zbytek, nějaké ty roviny, si projedu v autě.

Leopold König skončil po hromadné kolizi v závěru 19. etapy na zemi | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme