Tunely na Pražském okruhu jsou až do nedělního poledne neprůjezdné

Tunely na Pražském okruhu jsou od dnešních 14. hodin zavřené. V Lochkovském a Cholupickém tunelu totiž až do zítra testují bezpečnostní systém. Spojnicí mezi brněnskou a plzeňskou dálnicí tak řidiči neprojedou až do nedělního poledne. Řidiči musí po objízdné trase přes Jižní spojku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barrandovský most (ilustrační foto)

Barrandovský most (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Musíme prověřit požárně bezpečnostní zařízení a řídící systém tunelů na celém pražském okruhu,“ uvedl důvod uzavření tunelů Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„V lednu požár kamionu vyzkoušel požární zabezpečovací systémy na sto procent,“ připomíná důležitost podobných cvičení Milan Tůma z ŘSD.

Během dvaadvaceti hodin, po které budou tunely uzavřené, musí jeho tým prověřit řadu systémů. „Systém dohledových kamer, pak jsou tady čidla, pak detekce zastavených vozidel,“ doplňuje Tůma.

Uzavírky tunelů využijí také úklidové čety, které třeba omyjí kamery a dopravní značení, a také hasiči ze stanice v Radotíně, pod kterou oba tunely spadají.

„Budeme se dostávat s hasičskými vozy z jednoho tubusu do druhého. Pak nacvičíme hasičský zásah,“ dodává velitel radotínských hasičů Václav Burian. Pokud se neobjeví žádný problém, zprovozní Lochkovský a Cholupický tunel opět v neděli v pravé poledne.

Do té doby povede objízdná trasa obousměrně po jižní spojce na Barrandovský most a k ulici k Barrandovu.


View Larger Map

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme