Na východě Ukrajiny dál pokračují těžké boje, Kyjev chystá několik mírových rozhovorů

Ukrajina bude v příštích dnech projednávat mírová řešení a to hned na několika místech. Bělorusko chystá zvláštní summit za účasti Evropské unie a přímo do Kyjeva přijede o víkendu německá kancléřka Angela Merkelová. V Luhanské a Doněcké oblasti dál pokračují těžké boje. Bezpečnostní záruky chybí i ruskému konvoji s humanitární pomocí, který stále stojí na hranicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinská armáda poblíž Kramatorsku

Ukrajinská armáda poblíž Kramatorsku | Zdroj: Reuters

Ukrajinský prezident Petro Porošenko navíc 30. srpna poletí na pracovní návštěvu do Bruselu. Ukrajina také vzkázala, že na summit do Minsku pojede její delegace s novými přístupy, které umožní jednat o míru.

Mnozí uprchlíci z východní Ukrajiny chtějí udělat tlustou čáru a začít jinde

Číst článek

Ukrajinská armáda bojuje se separatisty o jednotlivé čtvrti v Luhansku, separatistům se do města podařilo dostat kolonu s vojenskou technikou.

Ukrajina navíc zakázala 14 ruským televizím vysílat v ukrajinských kabelových sítích. Podle Kyjeva tyto stanice mohly šířit ruskou propagandu a zkreslovat vnímání Ukrajinců o konfliktu na východě.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme