První den ME se představí i Barbora Špotáková, ČRo přenáší šampionát živě

Jedenadvacet českých atletů nastoupí hned první soutěžní den do závodů mistrovství Evropy. Mezi nimi bude i největší medailová naděje Barbora Špotáková. Kvalifikace ženského hodu oštěpem začne před 11 hodinou dopoledne. Reportéři ČRo budou o výsledcích informovat přímo z Curychu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zlatá oštěpařka Barbora Špotáková

zlatá oštěpařka Barbora Špotáková | Foto: Petra Čechová

„Sice jsem vyhrála všechny závody, ale mám 3. nejlepší výkon roku, ale rozhodně tam jsou vyrovnané soupeřky, titul nebudu mít zadarmo. Je tam Martina Ratejová ze Slovinska, Linda Stahl a ještě jedna nová Ukrajinka. Takže 3 soupeřky, které mohou hodit přes 66 metrů,“ hledá Barbora Špotáková největší soupeřky.

Hod za 66 metrů je ale rozhodně i v silách Barbory Špotákové. Po roční pauze neprohrála ani jeden závod a má pochopitelně velkou motivaci - pro nejcennější medaili z mistrovství Evropy má ve své sbírce vedle dvou zlatých z olympijských her a mistrovství světa pořád volné místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletické ME sleduje v Curychu i reportér ČRo Miroslav Bureš

„Je to velká motivace. Měla bych využít toho, že Maria Abakumovová a Christina Obergföllová letos nezávodí. Měla bych po titulu jít a měla bych ho zkusit urvat, příležitost je letos velká,“ ví třiatřicetiletá oštěpařka.

Dnes deset minut před jedenáctou dopolední vstoupí Špotáková spolu s dalšími dvěma českými oštěpařkami Andrejskovou a Ogrodníkovou do kvalifikace.

„Nevím proč, ale nikdy se mi tu dobře neházelo. Tím se ale nechci zabývat, je to jiný závod a budu to brát, jako bych tu házela poprvé a chci, aby se mi tu dařilo,“ věří dvojnásobná olympijská vítězka.

Kvalifikační limit pro finále oštěpu žen je 57 a půl metru, to by měla být pro Špotákovou hračka. Pokud postoupí, ve čtvrtek při finále už jí bude na tribuně Letzigrund stadionu fandit i její malý syn Janek.

Kromě oštěpařek se dnes v úvodní den šampionátu představí v Curychu dalších 18 českých atletů nebo atletek. Jejich výkony vám přiblížíme přímo z místa ve vysílání Radiožurnálu nebo internetového Český rozhlas Sport či digitálního DABu.

Miroslav Bureš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme