Pořadatelé hokejového MS vyslyšeli Růžičku. Češi kolem oběda hrát nebudou

Čeští hokejisté už mají herní plán mistrovství světa, které se uskuteční v květnu příštího roku v Praze a Ostravě. Domácí šampionát zahájí v libeňské O2 areně 1. května od 20 hodin a 15 minut zápasem se Švédskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká hokejová reprezentace.

Česká hokejová reprezentace. | Foto: Filip Jandourek

Ve skupině A se ve večerních časech od 20.15 představí česká reprezentace v pražské O2 areně proti Švédsku, Lotyšsku, Kanadě a Švýcarsku. Odpolední utkání od 16.15 odehraje proti Francii, Rakousku a Německu.

Hokejoví fanoušci také vědí, za kolik si budou moci koupit vstupenky. V listopadu se začnou prodávat celodenní balíčky, které vyjdou od 960 až po 3470 korun do ČEZ Arény v Ostravě a od 1180 po 2980 korun do O2 areny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejoví reprezentanti odehrají zápasy na MS v pozdějších hodinách. Vstupenky začínají na 190 korunách

Vstupenky na jednotlivá utkání budou k dostání od února 2015 a jejich ceny začnou na 190 kournách.

„Jsou dvě možnosti. Buď ceny napálit a čekat, že to dobře dopadne, protože šampionát bude natolik atraktivní, že lidi vysokou cenu zaplatí, nebo najít rozumnou mez, aby se na mistrovství mohl podívat každý. Ceny jsou v rámci možností velmi příznivé,“ říká k cenám vstupenek prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Organizátoři oznámili výsledky dvoudenního jednání, na konci kterého zveřejnili herní plán mistrovství světa.

„Herní plán se musí udělat podle hrubé kostry, která je daná IIHF. Poté v něm můžete dělat určité zásahy, ale takové, kde základní principy a pravidla zůstanou zachována. Herní plán se za ty dva dny překopával nejméně dvacetkrát,“ popisuje Martin Urban, generální sekretář ČSLH.

Ceny vstupenek na Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 v Praze a Ostravě | Foto: MS IIHF 2015

V potaz se musely vzít požadavky největších televizních společností, které se dožadovaly lukrativních vysílacích časů zápasů svého týmu. Navíc pořadatelé chtěli vyjít vstříc třeba i přání trenéra domácího celku Vladimíra Růžičky.

„S Vláďou jsme mluvili. Představoval si časy zápasů od 16.15 a 20.15, což jsme akceptovali, a české mužstvo tak ve 12.15 nehraje. Není to jen z hlediska sportovního, ale také z hlediska divácké návštěvnosti,“ vysvětluje Martin Urban.

Šampionát začne v Praze a Ostravě 1. května a vyvrcholí v O2 areně 17. května finálovým zápasem.

Herní plán MS v hokeji 2015, které se uskuteční v Praze a Ostravě | Foto: ČTK

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme