Třinec vede extraligu už o 7 bodů, východočeské derby vyhrál Hradec

Hokejová extraliga měla na programu poslední kolo před reprezentační přestávkou a divái zaplnili 3 stadiony do posledního místa. Třinec otočil derby s Vítkovicem a zvýšil svůj náskok v čele extraligy. Po šesti porážkách naplno bodovali hokejisté Hradce Králové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince nepolevují a drží náskok v čele extraligy, vítězství nad Vítkovicemi dirigoval Martin Adamský

Hokejisté Třince nepolevují a drží náskok v čele extraligy, vítězství nad Vítkovicemi dirigoval Martin Adamský | Zdroj: ČTK

Vyprodanou třineckou halu nejdřív utišil Rostislav Olesz, který v deváté minutě projel z obranného pásma až mezi kruhy a poslal Vítkovice do vedení.

Druhá třetina ale patřila domácím. V přesilové hře nejdřív vyrovnal Martin Adamský a stejný hráč připravil 2 minuty před koncem druhé třetiny rozhodující gól pro Jakuba Orsavu, který skóroval ve vlastním oslabení. Oceláři vyhráli už 4. zápas v řadě a upevnili si vedení v extralize.

Oceláři vstřelili další gól v oslabení, výhru režíroval Martin Adamský

Číst článek

Jediné volné místo nezbylo na stadionu Hradce Králové, jehož hokejisté porazili ve východočeském derby Pardubice 6:4. Domácí na svého soupeře vlétli, první třetinu vyhrála Hradec 14:1 na střely a 2:0 na góly po střelách Vantucha a Frühaufa.

V dalším průběhu zápasu se Mountfield dostal až do vedení 5:1, pardubičtí hokejisté sice dokázali snížit na rozdíl jediného gólu ale Rudolf Červený v 53. minutě bekhendovou střelou rozhodl o vítězství 6:4 a ukončení série 6 porážek v řadě.

Vyprodaný byl také zápas brněnské Komety s Olomoucí. Domácí porazili Olomouc 3:1 a i ve třetím vzájemném duelu sezony s nováčkem soutěže získali plný bodový zisk.

Brňané se v tabulce bodově dotáhli na třetí Spartu. Hanáci dlouho odolávali převaze Brňanů zásluhou výborného brankáře Tomáše Vošvrdy, jenž inkasoval rozdílové trefy až v polovině třetí části po střelách Jana Hrušky a Michala Kempného.

Litvínov dvakrát přišel o vedení, zvítězil po nájezdech

Až do samostatných nájezdů dospěl zápas Mladé Boleslavi s Litvínovem. Hosté sice dvakrát vedli po zásazích Jakuba Petružálka, Bruslařský klub ale dokázalo na oba góly zareagovat Stříteským a Pacovským.

V rozstřelu dlouho kralovali brankáři Růžička a Francouz, až v šesté sérii se trefil litvínovský Robin Hanzl a získal pro Severočechy bod navíc. Přesto ztráta Vervy na první místo vzrostla na 7 bodů.

Počtvrté z posledních pěti zápasů vyhrál také Zlín. Liberec sice na Valašsku vedl po gólu Petra Vampoly při dvojnásobné přesilovce, početní výhodu ale dokázali využít i domácí, a to hned dvakrát: Během pěti minut druhé třetiny otočili na konečných 2:1 pro PSG Jiří Marušák a Jiří Ondráček.

Karlovarský Balán pomohl otočit zápas se Spartou. Vždy musíme věřit, říká

Číst článek

Dva velké zvraty viděli diváci zápasu karlovarské Energie proti Spartě. Jako první se prosadil domácí Stanislav Balán, který ve třetí minutě po sedmi sekundách využil Barinkovo vyloučení.

Pražané ale dokázali ještě do první přestávky vyrovnat střelou Buchteleho a ve 32. Minutě už vedli 3:1, když v rychlém sledu zužitkoval přesilovku 5 na 3 Pilař a následnou výhodu jednoho muže v poli proměnil Barinka.

Energie ale okamžitě reagovala. Po chybě sparťanské obrany zakončil svůj samostatný únik David Hruška a snížil, ještě více klidu měl pro svůj druhý gól Stanislav Balán, vyrovnal totiž ze samostatného nájezdu, obrat dovršil 61 sekund před koncem 2. části hry Sičák a poslední gól na 5:3 dal 3 minuty před koncem Redlihs.

Nervózní utkání Karlových Varů se Spartou bylo plné soubojů a vyloučení | Foto: ČTK

30. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Adamský (Hrňa, Klepiš), 38. Orsava (Adamský, Galvas) - 9. Olesz. Rozhodčí: Mikula, Polák - Frodl, Charvát. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Marušák (Čajánek, Kotvan), 27. Ondráček (Říčka, Leška) - 7. Vampola (Bartek). Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:11, navíc Kubiš - Radivojevič oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4951.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Balán (Harant, Sičák), 33. D. Hruška (Vachovec), 37. Balán z trest. střílení, 39. Sičák (Balán, Duda), 58. Redlihs (Sičák, Duda) - 19. Buchtele (Kumstát, Eminger), 31. K. Pilař (J. Hlinka, Polášek), 32. Barinka (J. Mikuš, Cingel). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3912.

Mountfield Hradec Králové - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:4 (2:0, 3:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Vantuch (Slovák, Troliga), 9. Frühauf (Knotek, Mertl), 21. Knotek (Šimánek, Vydarený), 24. Tvrdík, 36. Šimánek (Knotek, Mertl), 53. Červený (Mertl, P. Mikuš) - 21. Tybor (Nahodil), 38. Čáslava (Marcinko, T. Zohorna), 42. Benák (Radil), 48. Nahodil (P. Sýkora, Radil). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. Diváci: 6890 (vyprodáno).

HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Ostřížek (Dočekal, Holec), 51. J. Hruška (Kempný), 53. Kempný - 9. Diviš (Herman, Ondrušek). Rozhodčí: Horák, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:10, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:3 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Stříteský (M. Látal, Mikulík), 49. Pacovský (Klimenta, Robar) - 11. Petružálek (Trávníček), 24. Petružálek (Ručinský, Chaloupka), rozhodující nájezd R. Hanzl. Rozhodčí: Hodek, Lacina - Blümel, Lučan. Vyloučení: 6:11. Využití: 2:1. Diváci: 2470.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme