Izrael pokračuje v leteckých útocích na pásmo Gazy, armáda povolává záložníky

Po izraelských náletech na pásmo Gazy zůstalo nejméně 15 zraněných Palestinců. Mezi nimi i žena a dvě děti. Izraelské letectvo v noci bombardovalo celkem 50 cílů v hustě obydleném pásmu. Izrael tak odpovídá na ostřelování raketami, které na jih země vypalují ozbrojenci hnutí Hamás. Kolem radikálním hnutím ovládaného pásma se už o víkendu stáhly izraelské pozemní jednotky a armáda navíc povolala 1500 záložníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izrael letecky útočí na pásmo Gazy

Izrael letecky útočí na pásmo Gazy | Zdroj: Reuters

„V situaci, kdy Hamás pořád ostřeluje naše města, nemáme jinou alternativu,“ komentoval pro BBC letecké údery mluvčí izraelské armády Peter Lerner a dodal, že další rakety na Izrael létají prakticky neustále.

Premiér Benjamin Netanjahu podle listu Jerusalem Post řekl, že je čas přestat s Hamásem jednat v rukavičkách. Až doteď se přitom zdráhal nasadit vedle leteckého bombardování i pozemní síly.

Napětí se dál stupňuje i na palestinském Západním břehu Jordánu. Podle palestinské agentury Maan ve východním Jeruzalémě židovský osadník postřelil jednoho Palestince. Dál ale pokračují i oboustranné výzvy ke klidu. Naposledy se k nim připojili i arabští starostové izraelských měst s arabským obyvatelstvem.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme