Na zámku v Brtnici u Jihlavy vám natočí pivo automat. Ale jen na občanku

Vysočina začíná objevovat kouzlo pivomatů. Přístroj funguje na stejném principu jako jiné automaty, stačí vhodit peníze. V tomto případě ale potřebujete ještě občanský průkaz, který automat načte a ověří, jestli jste plnoletí. Pak už stačí jen zmáčknout knoflík. Těmito automaty řeší obce situaci, kdy nemají hospodu a peníze na to, aby platily servírku. Například na zámku v Brtnici tak zase chtějí udržet turisty na prohlídku. Chodí ale i tamní obyvatelé a cyklisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivomat v Brtnici u Jihlavy

Pivomat v Brtnici u Jihlavy | Foto: Olga Štrejbarová

Na druhém nádvoří zámku v Brtnici u Jihlavy je výčepní automat dobře vidět. Je na pivo a limonádu.

Zatímco Petr Třeška, turista z Prahy, si odnáší svůj kelímek s pivem, s drobnými v ruce přichází k pivomatu autor projektu Lukáš Kružík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na pivomat na zámku v Brtnici se byla podívat Olga Štrebarová

„Inspirovali jsme se v Uhříňovicích, ve vesnici, která s Brtnicí sousedí. Automat nám nahradí klasický stánek s občerstvením, kde bychom museli živit nějakého brigádníka,“ říká.

Podle něj v Brtnici občerstvení viditelně chybělo. Díky pivomatu mají návštěvníci důvod se zdržet nebo počkat na prohlídku.

Paní Adamová přichází na nádvoří brtnického zámku se svou rodinou k výčepnímu automatu už pravidelně. Novinka se těší velké oblibě. Za prvních 14 dní fungování se vytočilo pět sudů piva a podobné množství limonády.

Olga Štrejbarová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme