Na Mirku Knapkovou rady psychologa nezabírají, její trenér je ale využívá

Skifařka Mirka Knapková už chtěla letošní sezónu vzdát, měla totiž různé zdravotní problémy. Nakonec se ale rozhodla pokračovat. Na mistrovství světa zvládla bez problémů rozjížďku a teď se připravuje na středeční čtvrtfinále. V Amsterdamu u toho nechybí ani její kouč Tomáš Kacovský, který využívá i rad psychologa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Knapková a Tomáš Kacovský ve studiu RW

Miroslava Knapková a Tomáš Kacovský ve studiu RW | Foto: ČRo Radio Wave

„Malinko jsem byl v napětí. Sezona není úplně ideální, nemůžeme se do toho dostat. Zkoušeli jsme různou techniku, abychom Mirku udrželi v pohodě. Byl jsem v očekávání, jak pojede. Její projev byl sympatický, a to je pozitivní,“ těší Tomáše Kacovského.

S úspěšnou skifařkou spolupracuje už 14 let. A i když se snaží, aby se v přípravě neobjevil stereotyp, občas se tomuhle problému nevyhnou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáši Kacovskému doporučila návštěvu psychologa sama Mirka Knapková

„Možná by to chtělo, aby Mirka v tréninku jezdila dvojskif nebo párovky, byla by to aspoň změna. Jenže parťačky máme z lehkých vah a společný trénink není možný,“ hledá Tomáš Kacovský způsob, jak oživit tréninkovou dřinu. A to i mimo veslování.

V minulosti například pomohlo kolo a vyjížďky po horách. Nápadů je ale víc. „Máme myšlenky šoupnout Mirku třeba k plavcům nebo k lyžařům na zimu. Nápady tu jsou, ale jejich realizace je nejistá,“ říká.

K psychologovi trenéra poslala Knapková

Tomáš Kacovský působí velmi klidným a vyrovnaným dojmem, a to má určitě na olympijskou vítězku a mistryni světa pozitivní vliv. Pokaždé to ale nestačí, a tak došlo i na návštěvu psychologa.

„Skončil jsem tam nakonec já. Mirka řekla, že to potřebuju, ať prý vím, co mám dělat.“

A Tomáš Kacovský se téhle myšlenky postupně chytil a využívá jí.

„Zezačátku jsem na to koukal podivně, pak jsem si ale řekl, proč ne. Inspiroval jsem se golfovým Ryder Cupem, kde měl trené v týmu deset hvězdných hráčů a s každým musel umět jednat a motivovat ho. U holek je to obzvlášť těší, na všechno jsou citlivější,“ říká trenér Tomáš Kacovský,

Mirko Vasič, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme