Z oštěpařů postoupil Veselý, Vadlejch s Frydrychem kvalifikaci nezvládli

Vítězslav Veselý postoupil jako jediný z českých oštěpařů do nedělního finále. I když zaostal za kvalifikačním limitem 81 metrů o celý metr, stačilo to k postupu. Jeho reprezentační kolegové Petr Frydrych a Jakub Vadlejch skončili před branami finále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český oštěpař Vítězslav Veselý se v kvalifikaci na mistrovství Evropy trápil a zůstal jeden metr za limitem

Český oštěpař Vítězslav Veselý se v kvalifikaci na mistrovství Evropy trápil a zůstal jeden metr za limitem | Zdroj: Reuters

Poprvé doplachtil oštěp z ruky českého oštěpaře na rovných 80 metrů, což je o metr méně, než na kolik byl nastavený kvalifikační limit. Další dva pokusy se Veselému vůbec nevydařily.

Při obou hodech mu oštěp vylétl z ruky a český reprezentant úmyslně přešlápl. Přestože nesplnil limit, měl by postoupit do finále, protože v první skupině obsadil třetí místo a limit nesplnil ani jeden z oštěpařů.

„První pokus nebyl technicky špatný a věřil jsem, že by tam mohl zaletět. Pak už jsem se trápil. Nemůžu se srovnat s rozběhem, ale snad postoupím do finále a tam už by to mělo být lepší. Bude se házet z druhé strany a tam je rozběh delší,“ říkal po kvalifikaci Veselý.

„I když druhá skupina je silnější, ale snad nepřehodí devět lidí 80 metrů,“ upozornil Veselý, na pokračování oštěpařské kvalifikace.

Právě ve druhé skupině nastoupili Jakub Vadlejch a Petr Frydrych. Ani jednomu se však nedařilo, oba poslali své oštěpy jen těsně za hranici 75 metrů a mistrovství Evropy pro ně skončilo.

Hned dvě Češky se představí ve finále svých disciplín. V 19:19 začne skok o tyči žen a ve startovní listině nebude chybět Jiřina Svobodová.

Ve 20:40 pak nastoupí do oštěpařského sektoru největší naděje české výpravy na zlatou medaili Barbora Špotáková.

Největšími soupeřkami jí ve finálovém souboji budou Slovinka Ratejová a Němka Stahlová, která je držitelkou nejdelšího hodu v evropských tabulkách v letošní sezoně.

Do finále se může probojovat i Petr Svoboda, ale ten musí v 19:15 nejdříve projít v běhu na 110 metrů překážek nástrahami semifinále. Finále je pak na programu v 21:50.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme