Třiaosmdesátiletá Jarmila se setká s papežem Františkem. Na cestu ji vyslala Ježíškova vnoučata

Poutníci českobudějovické diecéze se poprvé v novodobé historii vydají na pouť do Vatikánu za papežem Františkem. Je s nimi i třiaosmdesátiletá paní Jarmila, kterou na cestu poslala Ježíškova vnoučata.

Ježíškova vnoučata Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František ve Vatikánu

Papež František ve Vatikánu | Foto: Max Rossi | Zdroj: Reuters

Bezesporu půjde o jednu z nějvětších událostí jejího života. Už jako mladá se chtěla stát jeptiškou a víra pro ni znamenala hodně po celý život. „Když jsem chodila do školy, chtěla jsem být jeptiškou. Věděla jsem ale, že to není možné, naši neměli peníze, proto o tom nikdo nevěděl,” vzpomíná. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Paní Jarmila se těší do Vatikánu

Víra ji provázela i tehdy, když musela dát svou mentálně postiženou dceru do ústavu. Když dnes může, podniká dvouhodinovou cestu na Velehrad, aby se viděly. 

Pravidelné setkání 

Nebudeme vám tajit, že o cestě do Vatikánu se paní Jarmila dozvěděla s předstihem, kvůli dokladům a zdravotní prohlídce. Na její výsledky napjatě čekala a byla připravená s lékařkou i smlouvat. Do Vatikánu nakonec odlétá už v úterý, ve středu pak padesát poutníků z českobudějovické diecéze stane před papežem Františkem. 

Někteří z poutníků si s papežem dokonce podají ruku: například desetiletý vozíčkář Martin mu předá perníkového Mikuláše. Společně s Jarmilou se všichni zúčastní i modlitby v bazilice sv. Kříže, prohlédnou si Aureliánské hradby a zúčastní se adventního koncertu Česko zpívá koledy. 

Generální audience ve Vatikánu je pravidelné setkání s věřícími: vždy ve středu, buď na náměstí sv. Petra, nebo (pokud je špatné počasí) v nedaleké aule Pavla VI. Čeští poutníci musí být na místě o dvě hodiny dřív, vystoupí s připravenou promluvou a následovat bude tolik očekávané setkání. 

Mária Pfeiferová, Alžběta Švarcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme