‚Je pro nás hrdinou.‘ Otec, který vlastním tělem chránil dceru, pracoval u vězeňské služby

Muž, který vlastním tělem zachránil ve Fakultní nemocnici Ostrava život své dcery, byl příslušníkem vězeňské služby. Na tiskové konferenci to řekl generální ředitel útvaru Petr Dohnal. „Pro vězeňskou službu má událost ještě o něco tragičtější rozměr,“ dodal Dohnal, který potvrdil, že dva ze zastřelených pracovali pro Vězeňskou službu. Další mrtvý pro vězeňskou službu podle Dohnala pracoval v minulosti. Střelec v Ostravě zabil celkem šest lidí.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svíčky před Fakultní nemocnicí v Ostravě, kde došlo loni v prosinci ke střelbě

Svíčky před Fakultní nemocnicí v Ostravě, kde došlo loni v prosinci ke střelbě | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Oba příslušníci vězeňské služby byli v nemocnici podle Dohnala ve svém volnu. „Jeden byl v nemocnici jako běžný pacient na ošetření. Druhý doprovázel svou nezletilou dceru,“ řekl Dohnal s tím, že příběh jednoho z nich už média znají.

Otec při střelbě chránil dceru vlastním tělem, zraněním poté podlehl, říká chirurg z Ostravy

Číst článek

„Jistě jste slyšeli, že jeden muž svým tělem bránil vlastní dítě. Ano, jednalo se o našeho příslušníka, který své nezletilé dceři zachránil život,“ uvedl Dohnal. „Je pro nás velkým hrdinou a jsem přesvědčen, že nejen pro nás, ale pro celou naši zemi.“

Jeden z příslušníků vězeňské služby sloužil ve vazební věznici Ostrava, bylo mu 39 let. Druhý sloužil ve věznici Ostrava-Heřmanice, bylo mu 49 let. „V obou případech se jednalo o nesmírně pracovité, slušné a kamarádské příslušníky, kteří byli vždy připraveni pomoci kolegům a žili pro své rodiny,“ dodal Dohnal.

Střelec ve Fakultní nemocnici Ostrava zastřelil celkem šest lidí, z toho čtyři muže. Kromě dvou aktivních příslušníků vězeňské služby v nemocnici zemřel také muž, který u útvaru působil v minulosti. „Sloužil u justiční stráže, vězeňskou službu opustil před deseti lety,“ přiblížil Dohnal.

Generální ředitel vězeňské služby zároveň „kategoricky odmítl“, že by šlo o cílený útok na vězeňskou službu.

Vězeňská služba ve spolupráci s Nezávislým odborovým svazem Policie České republiky vyhlásila na pomoc rodinám svých zesnulých příslušníků finanční sbírku. Začne v pondělí 16. prosince 2019 a bude trvat do 15. února 2020.

zit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme