Jankulovski už nebude dělat v Baníku sportovního ředitele, klub ho ale využije jinde

Bývalý reprezentant Marek Jankulovski na vlastní žádost skončil po dvou letech v roli sportovního ředitele fotbalistů Ostravy. V Baníku by měl působit jako ředitel dozorčí rady.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Jankulovski

Marek Jankulovski | Foto: Baník Ostrava | Zdroj: www.fcb.cz

Třiačtyřicetiletý vítěz Ligy mistrů s AC Milán se rozhodl opustit funkci sportovního ředitele z vlastní vůle. „Ty dva roky ve funkci pro mě byly hodně poučné, ale dnes můžu říct, že tato pozice mě úplně nenaplňuje. Budu se snažit být Baníku prospěšný i nadále, ale v trošku jiné roli,“ uvedl Jankulovski v prohlášení.

Jsem v důchodu, asi si koupím čagan, vtipkoval Baroš po posledním zápase profesionální kariéry

Číst článek

Na odchodu z funkce se dohodl s majitelem klubu Václavem Brabcem, měl by se přesunout do čela dozorčí rady. „Marek dále zůstává pevnou součástí klubu a jako nový předseda dozorčí rady, jejíž nová podoba bude brzy konkrétní, bude nadále v kontaktu s trenérem a vedením klubu,“ řekl Brabec.

Místo sportovního ředitele v Baníku prozatím zůstane neobsazeno. „Vzhledem k tomu, že kádr A-týmu je z velké částí kompletní a plány na jeho posílení a obměnu jsou dlouhodobě jak s Markem, tak s trenérem prodiskutovány, nejsme v současné době s obsazením funkce sportovního ředitele ve stresu. Uvidíme, jakým způsobem post obsadíme,“ uvedl výkonný ředitel klubu Michal Bělák

„Marek nám nadále bude nablízku a co se týče podoby A-týmu, bude jednoznačně důležitým hlasem,“ dodal Bělák.

Baník se posledních dvou sezonách probojoval v lize vždy do skupiny o titul. Vloni skončil pátý a v play-off o Evropskou ligu podlehl Mladé Boleslavi, letos obsadil šesté místo.

🆕 Marek Jankulovski nepokračuje ve funkci sportovního ředitele.

INFO ▶️ bit.ly/32eL6NZ

16:42 – 13. 07. 2020

8 37

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme