Příprava na mistrovství Evropy v kolébce juda? Krpálek chce před šampionátem zamířit do Japonska

I když olympijské hry v Tokiu začnou až rok, judista Lukáš Krpálek by do Japonska rád vyrazil co nejdřív. Než k tomu dojde, bude se alespoň těšit na první závody nebo podzimní mistrovství Evropy v Praze. I tak by ale chtěl odjet do kolébky juda.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek po triumfu na mistrovství světa.

Lukáš Krpálek po triumfu na mistrovství světa. | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

„Pokud to bude bezpečné, chtěl bych se tam jet co nejdříve připravovat. V tuto chvíli nevíme, na jaký turnaj to bude,“ říká pro Radiožurnál Lukáš Krpálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Krpálek vyhlíží návrat juda po koronavirové pauze. Více v příspěvku Františka Kuny

Zatím neví, jak bude v dalších měsících vypadat jeho kalendář, a čeká, jak se vyvinou omezení spojená s koronavirem. Minimálně jeden termín ale může vyhlížet.

„Pro mě je motivace připravit se na domácí mistrovství Evropy, které má probíhat 8. až 10. listopadu. Doufám, že proběhne a budu tak mít alespoň jeden vrchol této sezony. Ale doufám i v tu přípravu v Japonsku,“ vrací se Krpálek znovu k asijské zemi.

Aby ne, loni tam vyhrál mistrovství světa, a za rok bude doufat, že se postaví světové elitě jako jeden z úřadujících olympijských vítězů. Vyhlížet konkurenty teď je ale ještě brzy, navíc v omezených podmínkách.

„Co jsem slyšel, tak i v Japonsku se netrénuje úplně tak, jak by se mělo. Věřím, že budeme co nejdříve moci vlétnout zpět do normálního života,“ přeje si.

Start v září

To pro českého judistu znamená, že se bude prát se soupeři a nebude to jenom při tréninku. Jinými slovy – pauza je již příliš dlouhá.

„Máme od Mezinárodní judistické federace a Evropské unie juda stanovené, že do konce srpna bude vše stopnuté, a že by se to mělo rozbíhat od září,“ popisuje Krpálek.

„Myslím si, že každým dnem nebo týdnem by mělo padnout stanovisko, kdy bude první turnaj a kdy budou přípravné kempy. Pro české judisty je motivací ta Evropa,“ zve judista Lukáš Krpálek na listopadové mistrovství Evropy a zároveň doufá, že se šampionát vůbec bude konat.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme