Splnili jsme základní cíl, hlásí po postupu ze skupiny volejbalisté. V osmifinále je čeká Francie

Čtvrteční večerní prohra 1:3 s Itálií rozhodla na mistrovství Evropy volejbalistů v Ostravě o tom, že čeští reprezentanti narazí v osmifinále na Francii. Ale také o tom, že teď má parta trenéra Jiřího Nováka třídenní volno.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté

Čeští volejbalisté | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Máme jeden na regeneraci, což je fajn, a pak se začneme připravovat na Francouze. Zkusíme se připravit co nejlépe, myslím si, že když předvedeme takovýto výkon, může to být dobrý zápas,“ vrací se kouč Jiří Novák k celkem povedenému utkání proti vicemistrům světa Italům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté se připravují na zápas s Francií. Více v příspěvku Davida Procházky

Zatímco v prvních třech dnech šampionátu v Ostravě odehrála česká reprezentace tři zápasy a neměla mezi nimi ani čtyřiadvacet hodin na regeneraci a přípravu, teď se režim změní. Mladý blokař Josef Polák ví, že čekání bude tentokrát dlouhé.

„Není to jednoduché, protože většinu času trávíme jenom na hotelu a sem tam si odskočíme na trénink. Doufám, že ty tři dny půjdou nějak vydržet‚“ říká Polák.

Dvaadvacetiletý hráč Českých Budějovic se proti Italům poprvé dostal do základní sestavy a už se na francouzské olympijské vítěze těší.

„Jestli Itálie byla skvělý soupeř, tak Francie bude ještě lepší, budu rád, že si proti nim budu moct zahrát.“

center>

Česko před šampionátem kalkulovalo s výhrami nad Běloruskem a Černou Horou a postupem do osmifinále minimálně ze čtvrté pozice. Umístění sedí, i když cesta k němu ve skupině B nakonec po výhře nad Slovinskem a prohře s Běloruskem vedla trochu jinou cestou.

„Splnili jsme základní cíl. Po druhém zápase s Běloruskem jsme byli v takové nezáviděníhodné pozici, ale zvedli jsme se. Teď už je to nadstavba, i když postoupit chceme,“ doplňuje trenér Novák, který celou zahraniční kariéru jako hráč strávil ve Francii, konkrétně 13 let v týmu Paris Volley.

Pondělní utkání s Francií začne v 19.00, celé ho v přímém přenosu vysílat stanice Radiožurnál Sport.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme