Demokracii musíme chránit a obnovovat, prohlásila Čaputová při udělení ocenění českého Senátu

Demokracii je třeba udržovat nad hladinou nenávisti, populismu a apatie, uvedla v úterý slovenská prezidentka Zuzana Čaputová poté, co obdržela nejvyšší ocenění českého Senátu. Dostala jej za mimořádnou péči o svobodu, pravdu, politickou kulturu a vládu práva.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová obdržela nejvyšší ocenění českého Senátu. Dostala jej za mimořádnou péči o svobodu, pravdu, politickou kulturu a vládu práva | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Stříbrnou pamětní medaili Čaputové v předvečer výročí pádu komunismu a obnovy demokracie v bývalém Československu předal předseda horní komory Miloš Vystrčil (ODS).

Zeman přijal v Ústřední vojenské nemocnici svůj slovenský protějšek, prezidentku Čaputovou

Číst článek

Čaputová v děkovné řeči mimo jiné uvedla, že demokracie a její instituce čelí útokům, podkopává je egoismus, populismus, extremismus a také dezinformace, propaganda a negativní vliv sociálních médií. Pokoušejí se podle slovenské prezidentky narušit to, co je pro demokracii esenciální - mezilidskou důvěru a soudržnost společnosti.

„Proto ji musíme chránit a stále obnovovat i prostřednictvím hledání rovnováhy mezi svobodou a zodpovědností. Nezůstávejme tolerantní k netolerantnosti,“ prohlásila Čaputová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme