Rusko podle Ukrajiny a Británie na Kyjev nepostupuje, má problém se zásobováním a morálkou

Ruským jednotkám se stále nedaří postupovat směrem na Kyjev, ukrajinská armáda je zastavila u předměstí Brovary východně od metropole. Ve své pravidelné zprávě zveřejněné na facebooku to ve čtvrtek v noci uvedl ukrajinský generální štáb. Také britské ministerstvo obrany v nové analýze situace na bojišti potvrdilo, že se ukrajinským silám daří poblíž metropole protivníka zadržovat, nebo dokonce zatlačovat.

Tento článek je více než rok starý.

Kyjev (Aktualizováno: 6:16 24. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bombardování v Kyjevě

Podle britského ministerstva ukrajinské jednotky dobyly u Kyjeva zpět obec Moščun a město Makariv (ilustrační foto). | Foto: Alex Chan Tsz Yuk/SOPA Images/Sipa USA | Zdroj: Reuters

Podle britského ministerstva ukrajinské jednotky dobyly u Kyjeva zpět obec Moščun a město Makariv.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 23 March 2022

Find out more about the UK government's response: ow.ly/xfhF50IqM0V

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦

23:05 – 23. 03. 2022

1044 2950

„Je pravděpodobné, že úspěšné protiútoky Ukrajiny naruší ruským silám schopnost se konsolidovat a podniknout ofenzivu směrem na Kyjev,“ uvedlo britské ministerstvo na twitteru. Podle něj ruské jednotky řeší velké problémy se zásobováním a morálkou vojáků.

Vzpoura tajných služeb? V jejich řadách roste averze ke Kremlu, tvrdí exilový ochránce lidských práv

Číst článek

Podle ukrajinského generálního štábu probíhají intenzivní boje například v okolí města Izjum, které leží asi 100 kilometrů na jihovýchod od Charkova. Trvalé ostřelování pokračuje také v Mariupolu.

Podle ukrajinského armádního velení se během středy podařilo sestřelit sedm ruských letadel, jednu helikoptéru a jeden bezpilotní letoun, uvedl na twitteru server Kyiv Independent.

Ukrajinský ministr kultury Oleksandr Tkačenko podle agentury AP na facebooku informoval, že ruské jednotky ve městě Cherson zajaly ředitele místního divadla a drží ho na neznámém místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme